Μέτρηση Μετεωρολογικών Παραμέτρων

Αισθητήρες - Καταγραφικά - Αξεσουάρ

Τα φαινόμενα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή είναι εκείνα που συμβαίνουν στο κατώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας και η επιστήμη που τα μελετά ονομάστηκε Μετεωρολογία. Τα σημαντικότερα αυτών των φαινομένων είναι η ατμοσφαιρική πίεση, οι μεταβολές της θερμοκρασίας, οι μετακινήσεις αερίων μαζών, η εξάτμιση, η υγρασία, ο σχηματισμός και η εξέλιξη των νεφών, η συμπύκνωση και υγροποίηση των υδρατμών, τα ατμοσφαιρικά κατακρημνίσματα, καθώς και οι μορφές απόθεσης. Επίσης εκείνα που συμπεριλαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό ηλεκτρισμό, δηλαδή οι καταιγίδες, και εκείνα που οφείλονται στην ίδια την ατμόσφαιρα όπως διάθλαση, ανάκλαση κλπ. ως και η σπουδή των φαινομένων πάνω από ξηρά ή θάλασσα και σχέσεων αυτών, αποτελούν αντικείμενο της Μετεωρολογίας.

Η παρατήρηση και παρακολούθηση αυτών των μετεωρολογικών στοιχείων ονομάζεται μετεωρολογική παρατήρηση η οποία και απαιτεί ειδικά σχεδιασμένα επιστημονικά όργανα (μετεωρολογικά όργανα) όπως αισθητήρες, καταγραφικά κ.α.

Η εταιρεία μας εκτός από την πώληση μετεωρολογικού εξοπλισμού (όργανα, αισθητήρες, καταγραφικά κ.α.) συνθέτει και υλοποιεί μετεωρολογικούς σταθμούς σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές των πελατών μας. Οι σταθμοί παραδίδονται πλήρεις, με ενσωματωμένα συστήματα τηλεμετάδοσης των μετρήσεων και προγραμματισμένοι σύμφωνα με την εφαρμογή και τις απαιτήσεις των πελατών μας. Τα μηχανικά μέρη των σταθμών (ιστοί, βραχίονες αισθητήρων, ειδικά συστήματα ανάρτησης κ.λ.π.) κατασκευάζονται από την εταιρεία μας στο μηχανουργείο που διαθέτουμε.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την λύση που ταιριάζει στην περιπτωσή σας.

Μετεωρολογικοί αισθητήρες


HC2A-S Αισθητήρας της σειράς HygroClip2 Advanced. Μετράει την υγρασία και τη θερμοκρασία και υπολογίζει το σημείο δρόσου. Εύρος μετρήσεων −50...+100 °C.


ResponseONE Πολυαισθητήρας που μετράει 4 βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους (ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου με τεχνολογία υπερήχων, ατμοσφαιρική πίεση, υγρασία και θερμοκρασία).


Αισθητήρας Βροχόπτωσης Αισθητήρας με μηχανισμό κάδου ανατροπής (tipping bucket) για την απλή και αποτελεσματική μέτρηση της βροχόπτωσης.


Αισθητήρας Β. Πίεσης Αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης, υψηλής ακρίβειας, διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις με αναλογική έξοδο (0...5 VDC ή 4....20 mA) εκτός της σειριακής.


PWS100 Αισθητήρας παρόντος καιρού που βασίζεται στην τεχνολογία λέιζερ και μετρά τον υετό και την ορατότητα από τον ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους και της ταχύτητας των κατακρημνισμάτων στον αέρα.


CS120A Αισθητήρας ορατότητας που χρησιμοποιεί τη δοκιμασμένη τεχνολογία forward-scatter υπερύθρων και χρησιμοποιεί την ευρέως αποδεκτή 42° γωνία σκέδασης για την αναφορά των μετεωρολογικών παρατηρήσεων.


CS110 Αισθητήρας ατμοσφαιρικού ηλεκτρικού πεδίου που μετρά το τοπικό, ηλεκτρικό πεδίο της ατμόσφαιρας στην επιφάνεια της γής και τις διακυμάνσεις στην ένταση του πεδίου.


Πυρανόμετρα Πλήρη σειρά πυρανομέτρων θερμοστήλης από C' τάξεως μέχρι A' τάξεως κατά ISO 9060:2018. Διατίθεται η σειρά CMP και η σειρά SMP με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή και ενισχυτή.


UV ακτινόμετρα Σειρά UV ακτινόμετρων υψηλής ποιότητας για την μέτρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας (συνολικής, UVA 315 ... 400 nm, UVB 280 ... 315 nm, UVE Erythemally active UV irradiance)


CSD 3 Αισθητήρας διάρκειας ηλιοφάνειας. Δεν έχει κινούμενα μέρη και χρησιμοποιεί 3 φωτοδιόδους με ειδικά σχεδιασμένους διαχύτες.


A100 Series Τα μηχανικά ανεμόμετρα της σειράς A100 είναι κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπου η ακρίβεια και η ευαισθησία είναι σημαντικές παράμετροι.


W200 Series Η σειρά μηχανικών ανεμοδεικτών W200 είναι όργανα υψηλής ποιότητας για τη μέτρηση της κατεύθυνσης του ανέμου.


Wind HD-Alpine Ο αισθητήρας ταχύτητας / διεύθυνσης ανέμου Heavy Duty Wind HD-Alpine διαθέτει την ανθεκτική στον πάγο επίστρωση που αναπτύχθηκε για να αντέξει στα πιο ακραία περιβάλλοντα.


Ανεμόμετρα 2D Τα ανεμόμετρα τεχνολογίας υπερήχων επιτρέπουν, σε σύγκριση με τα κλασικά ανεμόμετρα, μετρήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια χωρίς αδρανειακές διακυμάνσεις. Μπορούν να μετρήσουν / υπολογίσουν περισσότερες από 35 διαφορετικές παραμέτρους.


Ανεμόμετρα 3D Τα ανεμόμετρα τεχνολογίας υπερήχων τριών αξόνων (3D) είναι ιδανικά για εφαρμογές που απαιτούν γρήγορη απόκριση, υψηλή ανάλυση και τρισδιάστατη μέτρηση ανέμου.

Καταγραφικά πολλών εισόδων


CR310 Καταγραφικό ελεγκτής πολλαπλών χρήσεων, μικρού μεγέθους, με 6 κανάλια γενικής χρήσης (6 AI ή 4 DI/DO - 2 AI), 2 AO, 2 DI/DO για σύνδεση με πλήθος αισθητήρων.


CR800 Καταγραφικό ελεγκτής πολλαπλών χρήσεων, με πολλές εισόδους/εξόδους (6 AI, 2 AO, 4 DI/DO) για σύνδεση με πλήθος αισθητήρων.


CR1000X Καταγραφικό ελεγκτής πολλαπλών χρήσεων, με μεγάλο αριθμό εισόδων/εξόδων (16 AI, 4 AO, 8 DI/DO) για σύνδεση με πλήθος αισθητήρων.


HOBO RX3004 Καταγραφικό με μετάδοση των μετρήσεων μέσω 4G LTE στο cloud, με δυνατότα σύνδεσης 10 ενσύρματων & έως 50 ασύρματους αισθητήρες και module ρελέ ελέγχου.


HOBO RX3002 Καταγραφικό με μετάδοση των μετρήσεων μέσω WiFi στο cloud, με δυνατότα σύνδεσης 10 ενσύρματων & έως 50 ασύρματους αισθητήρες και module ρελέ ελέγχου.


HOBO RX2102 Καταγραφικό με μετάδοση των μετρήσεων μέσω 4G LTE στο cloud, με δυνατότα σύνδεσης 5 ενσύρματων αισθητήρων & ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ.

Αξεσουάρ μετεωρολογικών εφαρμογών


Meteorological Translator Ο μετατροπέας καταγραφής & απεικόνισης μετεωρολογικών δεδομένων προσφέρει μια μοναδική και ευέλικτη λύση για τη μέτρηση, την καταγραφή και την απεικόνιση των μετεωρολογικών δεδομένων.


Radiation Shield Ο κλωβός προστασίας αισθητήρα προστατεύει τους αισθητήρες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και την βροχόπτωση που προκαλούν σφάλματα στις μετρήσεις τους σε περίπτωση έκθεσης αυτών στα φαινόμενα αυτά.

Κατάλογοι εταιρειών με σχετικά προϊόντα


Η Campbell Scientific, κατασκευάζει καταγραφικά, συστήματα συλλογής δεδομένων, αισθητήρες καθώς και προϊόντα για τη μέτρηση και τον έλεγχο που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο στον τομέα της έρευνας και της βιομηχανίας.


Το brand Kipp & Zonen BV διαθέτει οργανα και αισθητήρες μέτρησης της ηλιακής ακτινοβολίας (πυρανομέτρα, αλβεδόμετρα, πυργεόμετρα, πυρηλιόμετρα, UV ακτινόμετρα, διάρκειας ηλιοφάνειας, κ.α.) καθώς και ηλιακούς ιχνηλάτες.


Η εταιρεία Rotronic διαθέτει προϊόντα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, του CO2, του σημείου δρόσου και της διαφορικής πίεσης. Περιλαμβάνει όργανα χειρός, πομπούς, εργαστηριακές λύσεις, καθώς και καταγραφικά δεδομένων και συστήματα παρακολούθησης.


Η εταιρεία ONSET παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων μέτρησης της θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλων παραμέτρων. Διαθέτει καταγραφικά με δυνατότητα σύνδεσης αυτών σε cloud πλατφόρμα που διαθέτει τηλε-ειδοποίηση με email/sms.


Η R.M. Young Co, κατασκευάζει μετεωρολογικούς αισθητήρες ανέμου, θερμοκρασίας, υγρασίας, πίεσης, βροχόπτωσης καθώς και μονάδες μετατροπής / καταγραφής, Οθόνες απεικόνισης.


Η Windspeed Ltd (Vector Instruments), κατασκευάζει μετεωρολογικούς αισθητήρες ανέμου (ανεμόμετρα / ανεμοδείκτες) μηχανικούς μεγάλης ακρίβειας.


Η NRG Systems κατασκευάζει συστήματα μέτρησης αιολικού δυναμικού, ανεμόμετρα, ανεμοδείκτες, ανεμομετρικούς ιστούς, ανεμομετρικούς αισθητήρες ελέγχου τουρμπίνας ανεμογεννήτριας


Η Adolf Thies GmbH κατασκευάζει μετεωρολογικούς αισθητήρες (ανεμοδείκτες, ανεμόμετρα, κ.α.).


Η Yankee Environmental Systems κατασκευάζει ειδικό εξοπλισμό μέτρησης μετεωρολογικών και ατμοσφαιρικών παραμέτρων.


Η RPO ATTEX κατασκευάζει συσκευές μέτρησης θερμοκρασιακού προφίλ ατμόσφαιρας.

Καλέστε μας, να βρούμε μαζί την λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.