ΠΡΟΪΟΝΤΑ Yankee Environmental Systems

Ειδικός εξοπλισμός μέτρησης μετεωρολογικών και ατμοσφαιρικών παραμέτρων

Yankee Environmental Systems Inc

Η Yankee Environmental Systems Inc (YES) ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από μια ομάδα επιστημόνων και μηχανικών με εμπειρία στη θεωρητική φυσική, το λογισμικό και τα αναλογικά ηλεκτρονικά ακριβείας με σκοπό την αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 επιστήμονες από την Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση των ΗΠΑ προσέγγισαν την ομάδα για την ανάπτυξη νέας πιό βελτιωμένης τεχνολογίας για τη μέτρηση της υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία είναι κρίσιμη για την κατανόηση της μείωσης του όζοντος της στρατόσφαιρας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα κορυφαία προϊόντα της εταιρείας, το πυρανόμετρο UVB-1, με πατενταρισμένη τεχνολογία θερμικής σταθεροποίησης για την εξασφάλιση ομοιόμορφης απόκρισης από όργανο σε όργανο.

Από το 1989, οι μηχανικοί της Yankee έχουν επικεντρωθεί στην επίλυση μερικών από τα πιο δύσκολα προβλήματα μέτρησης που είναι γνωστά στον άνθρωπο, όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, η όξινη βροχή και η μείωση του όζοντος. Τα προϊόντα των οργάνων της σας βοηθούν στην επίλυση μερικών από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στη θερμοκρασία και την υγρασία, την ατμοσφαιρική ακτινοβολία και την απομακρυσμένη αυτοματοποιημένη παρατήρηση του καιρού. Πιο πρόσφατα, η Yankee έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην επιχειρησιακή μετεωρολογία και την εθνική άμυνα, όπως η ανίχνευση ανέμων που θα μπορούσαν να μεταφέρουν επικίνδυνα αέρια από μια βόμβα. Οι αυτόματες συσκευές απεικόνισης ουρανού και οι συσκευές εκτόξευσης Radiosonde μειώνουν ή εξαλείφουν την ανάγκη για ανθρώπινους παρατηρητές, απελευθερώνοντας το προσωπικό να απασχοληθεί σε εργασίες με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Η Yankee παρουσίασε τον πρώτο αισθητήρα κατακρημνισμάτων χωρίς κινούμενα μέρη στον κόσμο, βασισμένο στην τεχνολογία hotplate, με άδεια από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ατμόσφαιρα των ΗΠΑ. Αυτός ο νέος αισθητήρας θα οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην εναέρια και οδική ασφάλεια κατά την χειμερινή περίοδο.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της Yankee Environmental Systems στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Yankee Environmental Systems που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Yankee Environmental Systems και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Yankee Environmental Systems.

Εξοπλισμός μετρήσεων ανώτερης ατμόσφαιρας

ARL-900x - Αυτόματο σύστημα ραδιοβόλισης

Τα μοντέλα ARL-9000 και ARL-9001 Automated Radiosonde Launchers (ARL) είναι συστήματα αυτόματης ραδιοβόλισης χαμηλού κόστους που επιτρέπουν παρατηρήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας χωρίς την παρουσία ανθρώπινου χειριστή. Είναι συστήματα ανθεκτικά που δεν παρουσιάζουν βλάβες και αυτοματοποιούν τις παρατηρήσεις ραδιοβόλισης. Είναι συμβατά με μια ποικιλία εμπορικών ραδιοβολίδων. Το ARL είναι ιδανικό για απομακρυσμένες τοποθεσίες, περιορισμένου εργατικού δυναμικού και επικοινωνίες μέσω κινητής τηλεφωνίας. Το ARL παίρνει μια απαιτητική χειρονακτική εργασία και τη μειώνει σε μια εργασία ρουτίνας περιοδικής συντήρησης. Επειδή το ARL αυτοματοποιεί το κάθε βήμα της διαδικασίας εκτόξευσης, απαλλάσσει το προσωπικό έτσι ώστε να ασχοληθεί με πιο σημαντικά καθήκοντα προστιθέμενης αξίας και ουσιαστικά εξαλείφει τα ανθρώπινα λάθη. Σε απομακρυσμένες περιοχές, μειώνει την έκθεση του προσωπικού σε επικίνδυνες και/ή ανεπιθύμητες περιβαλλοντικές συνθήκες.

ARL-9000: σταθερό σύστημα βάσης. ARL-9001: κινητό σύστημα που είναι τοποθετημένο σε ρυμουλκούμενο τρειλερ με LORAN-C και GPS δυνατότητες εύρεσης ανέμου.

Μόλις φορτωθεί, το σύστημα ARL αυτόματα: ενεργοποιεί τη ραδιοβολίδα, ελέγχει την επικοινωνία RF, ξεκινά την καταγραφή δεδομένων, πραγματοποιεί επαλήθευση των σημάτων θερμοκρασίας και υγρασίας της ραδιοβολίδας, μετρά σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα για τον άνεμο, τη θερμοκρασία και το σημείο δρόσου από θερμοϋγρομετρο PTU-2000, φουσκώνει ένα μπαλόνι και το επαληθεύει, απελευθερώνει το μπαλόνι, επιβεβαιώνει ότι το φορτίο του εξοπλισμού απομακρύνεται επιτυχώς, καταγράφει συνεχώς τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της πτήσης, μεταφέρει τα δεδομένα σε ένα κεντρικό αρχείο δεδομένων, επιστρέφει στην κατάσταση αναμονής και προετοιμάζεται για την επόμενη εκτόξευση.


BILS-9400 - Οικίσκος φουσκώματος μπαλονιών και εκτόξευσης ραδιοβολίδων

Το Balloon Inflation and Launch Shelter (BILS) είναι ένα χαμηλού κόστους, ημιαυτόματο σύστημα που παρέχει έναν προστατευμένο χώρο για την προετοιμασία και την εκτόξευση ραδιοβολίδων και ηχητικών μπαλονιών για παρατηρήσεις της ανώτερης ατμόσφαιρας. Είναι συμβατό με μια ποικιλία εμπορικών ραδιοβολίδων. Το BILS είναι ιδανικό είτε για τοποθέτηση σε έδαφος είτε σε οροφή. Οι χειριστές μπορούν να προετοιμάσουν τη ραδιοβολίδα και το ηχητικό μπαλόνι στον χώρο αποθήκευσης του BILS και στη συνέχεια να φουσκώσουν, να ανοίξουν την καλύπτρα της οροφής και να απελευθερώσουν το μπαλόνι είτε από το χώρο αποθήκευσης (τοπικά) είτε μέσω τηλεχειρισμού με χρήση της διεπαφής RS-232. Οι καλύτερες πρακτικές σχεδιασμού έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του BILS, ώστε να λειτουργεί για χρόνια χωρίς προβλήματα.


Συστήματα παρακολούθησης παραμέτρων της ατμόσφαιρας

ARMS - Σύστημα παρακολούθησης της ακτινοβολίας στην ατμόσφαιρα

Το Σύστημα Παρακολούθησης της Ακτινοβολίας UV/Ορατή/NIR στην Ατμόσφαιρα (Atmospheric Radiation Monitoring System - ARMS) αποτελείται από το πυρανόμετρο YES MFR-7, UVMFR-7 και UVB-1. Το σύστημα αυτό αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του «Προγράμματος Παρακολούθησης της Ακτινοβολίας UVB» του USDA, το οποίο διοικείται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Colorado State University (CSU) στο Fort Collins. Αυτά τα όργανα μαζί μετρούν την άμεση, διάχυτη και ολική φασματική ακτινοβολία από 300 έως 940 nm καθώς και την ευρυζωνική UVB και ορατή ακτινοβολία. Το δίκτυο παρέχει δεδομένα για την υπεριωδή ακτινοβολία από περίπου 40 τοποθεσίες γύρω από τη Βόρεια Αμερική στην ερευνητική κοινότητα τα τελευταία επτά χρόνια. Εκτός από τη δημοσίευση των δεδομένων στο διαδίκτυο, η ομάδα των επιστημόνων του CSU που λειτουργούν το δίκτυο έχουν αναπτύξει αλγόριθμους για την απόκτηση ορισμένων δεδομένων όπως η ανάκτηση του όζοντος και έχουν δημοσιεύσει πολλά επιστημινικά άρθρα.


Σύστημα παρακολούθησης καιρού σε έκτακτες ανάγκες

Το σύστημα παρακολούθησης καιρού σε έκτακτες ανάγκες όπως δασικές πυρκαγιές, χημική μόλυνση μεταφερόμενη μέσω του αέρα, διαρροή ραδιενέργειας κ.α. αποτελείται απο φορητές μετεωρολογικές μονάδες TMS-7200 TOTAL METEOROLOGICAL SENSOR, από το σύστημα συλλογής δεδομένων METHUB MET DATA RECEIVER και το λογισμικό METDAS REAL TIME DATA DISPLAY.

Η μονάδα TMS-7200 είναι ένας φορητός μετεωρολογικός σταθμός γρήγορης και εύκολης εγκατάστασης για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για χρήση από τις ειδικές μονάδες επέμβασης όπως στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών καθώς και σε εφαρμογές εθνικής ασφάλειας (διαρροή ραδιενέργειας, χημική/βιολογική μόλυνση δια του αέρος). Συστοιχίες μονάδων TMS-7200 μαζί με ένα METHUB Metropolitan Data Receiver και το λογισμικό METDAS μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν ένα ευρύ σύστημα περιβαλλοντικής παρακολούθησης για την οδήγηση μοντέλων μεταφοράς και διάχυσης για την προειδοποίηση κινδύνου (Hazard Prediction and Assessment - HPAC). Ο ανιχνευτής πυρηνικής ακτινοβολίας RAD-7001 παρέχει ανίχνευση συμβάντος ραδιενέργειας (alpha, beta ή gamma radiation) στo σταθμό TMS-7200.

Κάθε φορητός σταθμός TMS-7200 διαθέτει GPS και καταγράφει την μέση τιμή 1 min των παραμέτρων: ταχύτητας και κατεύθυνσης ανέμου, θερμοκρασίας αέρα, % σχετικής υγρασίας / σημείου δρόσου, ατμοσφαιρικής πίεσης και (προαιρετικά) άλφα/γάμμα/βήτα ακτινοβολίας.