Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η σελίδα αυτή εξηγεί την προσέγγισή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει σημασία αλλά ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Η παρούσα σελίδα εξηγεί την προσέγγισή μας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και πώς σας επηρεάζει. Αυτή η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει ως στόχο να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια δεδομένα συλλέγουμε, γιατί τα συλλέγουμε, τι κάνουμε με αυτα, τι cookies / τεχνολογίες χρησιμοποιούμε και πως να ελέγξετε την χρήση τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την παρούσα δήλωση, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε αιτήματος άσκησης των νομίμων δικαιωμάτων σας, επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση "PRIVACY [at] SCIENTER [dot] GR" ή ταχυδρομικώς.

Σύντομη έκδοση

  • Ο υπεύθυνος επεξεργασίας είναι η εταιρεία Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ.
  • Κάθε φορά που συνδέεστε με ιστοσελίδα μας η IP διεύθυνση σας καταγράφεται σε αρχείο καταγραφής συμβάντων (log file) στους διακομιστές μας.
  • Συλλέγουμε ανωνυμοποιημένα στατιστικά στοιχεία (anonymized analytics) σχετικά με την επίσκεψή σας, όπως ποια από τις σελίδες μας είδατε, που στόχο έχουν την βελτίωση της ιστοσελίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών μας.
  • Χρησιμοποιούμε cookies που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία, πλοήγηση / χρήση ειδικών χαρακτηριστικών ή υπηρεσιών της ιστοσελίδας μας καθώς και για την λειτουργία των ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων.
  • Αν έχετε εγγραφεί σε υπηρεσία μας ή υποβάλατε τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή άλλα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή όταν χρησιμοποιήσατε το τηλεφωνικό μας κέντρο ή με αποστολή email ή επιστολής, σας διαβεβαιώνουμε ότι επιδιώκουμε με κάθε μέσο να κρατήσουμε τις πληροφορίες σας ασφαλείς και ποτέ δεν θα τις μοιραστούμε με άλλους χωρίς τη ρητή άδειά σας.
  • Ποτέ δεν θα αποκαλύψουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτα μέρη παρά μόνο εάν αυτό μας βοηθήσει στην εκπλήρωση των υπηρεσιών μας εναντί σας κατόπιν όμως δικής σας άδειας ή αν η αποκάλυψη των πληροφοριών είναι αναγκαία για την συμόρφωση με οποιοδήποτε εφαρμοστέο νόμο, κανονισμό, νομική διαδικασία ή για την εκτέλεση δικαστικού αιτήματος.
  • Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιστοσελίδες αυτές δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική απορρήτου.
  • Ορισμένα τρίτα μέρη (όπως το Facebook, YouTube, Twitter, κ.α.) μπορεί να γνωρίζουν ότι έχετε επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας, αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους ή χρησιμοποιήσετε συνδέσμους από τον ιστοτοπό μας προς αυτούς. Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πληροφορία αποτελεί απειλή για εσάς.
  • Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα, διόρθωση / διαγραφή ή περιορισμό της επεξεργασίας αυτών και να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή.
  • Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όταν ο νόμος μας το επιτρέπει, για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας μας και την επίτευξη των σκοπών της.
  • Διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε.

Αυτά είναι τα βασικά σημεία. Αν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες, συνεχίστε να διαβάζετε.

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας για τους σκοπούς της παρούσας πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων είναι:
Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ
Αγίων Σαράντα 45
183 46 Μοσχάτο, Ελλάδα
Τηλ. +30 2104838270

Μπορείτε να υποβάλετε παράπονα ανά πάσα στιγμή στην επιβλέπουσα αρχή της χώρας σας σχετικά με ζητήματα προστασίας δεδομένων. Στην Ελλάδα, αυτή η αρχή είναι η Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και μπορείτε να βρείτε τις σχετικές λεπτομέρειες επικοινωνίας από την ιστοσελίδα της: www.dpa.gr. Θα εκτιμούσαμε ωστόσο αν μας δινόταν η ευκαιρία να μάθουμε και να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς σας πριν προσεγγίσετε την αρχή προστασίας δεδομένων και γι' αυτό παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με μας αρχικά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επαφής που αναφέρονται παραπάνω.

Κατηγορίες πληροφοριών που συλλέγουμε

Συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε διαφορετικά είδη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για το πρόσωπό σας, που εξαρτώνται από τη σχέση μας με εσάς (πχ πελάτης, προμηθευτής, εκμισθωτής, επισκέπτης ιστοσελίδας, χρήστης ηλεκτρονικών υπηρεσιών, υπάλληλός μας, κα), τα οποία έχουμε ομαδοποιήσει ως εξής:

  • Δεδομένα ταυτότητας: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, επωνυμία εταιρείας
  • Δεδομένα επικοινωνίας: διεύθυνση κατοικίας, διεύθυνση χρέωσης, διεύθυνση παράδοσης, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμοί τηλεφώνου
  • Γενικές πληροφορίες: φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπος γέννησης
  • Πληροφορίες εκπαίδευσης και απασχόλησης: εκπαιδευτικό υπόβαθρο, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες
  • Κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης: αριθμός φορολογικού μητρώου και Δ.Ο.Υ., αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, αριθμός μητρώου ασφάλισης Ι.Κ.Α., αριθμός δελτίου ταυτότητας και στοιχεία έκδοσης, αριθμός διαβατηρίου και στοιχεία έκδοσης
  • Οικονομικά δεδομένα: τραπεζικοί λογαριασμοί, δραστηριότητα / επάγγελμα, αποδοχές
  • Δεδομένα συναλλαγής: περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με πληρωμές προς και από εσάς και άλλα στοιχεία προϊόντων και υπηρεσιών που αγοράσθηκαν (Ιστορικό παραγγελιών)
  • Στοιχεία σύνδεσης: Διεύθυνση IP, ημερομηνία, ώρα, διάρκεια επίσκεψης, τόπος προέλευσης του χρήστη (referrer-URL) και άλλα στοιχεία που αφορούν το πρωτόκολλο σύνδεσης
  • Δεδομένα πρόσβασης: περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη / αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες μας
  • Δεδομένα χρήσης: περιλαμβάνουν ανωνυμοποιημένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας
  • Δεδομένα μάρκετινγκ και επικοινωνιών: περιλαμβάνουν τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη υλικού προωθητικών ενεργειών ή άλλης πληροφόρισης από εμάς και τις προτιμήσεις σας για την επικοινωνία σας με μας
  • Δεδομένα υγείας: δεδομένα που παρέχετε με την βούλησή σας, σαν εργαζόμενος στην εταιρεία μας, για να θεμελιώσετε δικαίωμα χορήγησης ειδικής άδειας ή αποζημίωσης
  • Λοιπές πληροφορίες: δεδομένα που παρέχετε με την βούλησή σας όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, χρησιμοποιείτε εφαρμογές μας ή μας τα αποστέλετε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο

Πώς συλλέγουμε τις πληροφορίες σας

Συλλέγουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, όταν χρησιμοποιείτε τους ιστοτόπους μας ή τις εφαρμογές μας ή όταν χρησιμοποιείτε το τηλεφωνικό κέντρο μας ή όταν επικοινωνείτε μαζί μας πρόσωπο με πρόσωπο ή εγγράφως ή μέσω email.

Γιατί επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες σας

Θα επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όταν ο νόμος μας το επιτρέπει. Γενικά θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο: 1) Για σύναψη σύμβασης με εσάς (πχ να εκτελέσουμε παραγγελίες προϊόντων ή υπηρεσιών που μας έχετε αναθέσει), 2) Σε περίπτωση που διαπραγματευόμαστε μαζί σας σύμβαση έργου, 3) Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για τα έννομα συμφέροντά μας (ή τα συμφέροντα τρίτου) και τα συμφέροντά σας και τα θεμελιώδη δικαιώματά σας δεν υπερισχύουν αυτών, 4) Σε περίπτωση που πρέπει να συμμορφωθούμε προς μια νομική ή κανονιστική υποχρέωση, 5) Όταν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας να το κάνουμε.

Σκοποί για τους οποίους θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα

Περιγράφουμε παρακάτω όλους τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και σε ποιες νομικές βάσεις στηρίζουμε τις πράξεις μας συμπεριλαμβανομένης της βάσης έννομου συμφέροντος. Περιγράφουμε επίσης ανάλογα με την περίσταση ποια είναι τα έννομα συμφέροντά μας.

ΣκοπόςΤύπος ΔεδομένωνΝομική βάση για επεξεργασία
Για να σας καταχωρίσουμε ως νέο πελάτηταυτότητας, επικοινωνίαςΣύναψη σύμβασης με εσάς
Για να επεξεργαστούμε και να εκτελέσουμε την εντολή σας για παραγγελία και παράδοση προϊόντων ή υπηρεσιώνταυτότητας, επικοινωνίας, κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης, οικονομικά, συναλλαγής1. Σύναψη σύμβασης με εσάς, 2. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης, για ανάκτηση οφειλών σε εμάς), 3. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια φορολογική ή άλλη νομική υποχρέωση
Για να επεξεργαστούμε και να εκπληρώσουμε τις οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις μας έναντι σας (σαν προμηθευτής, εργαζόμενος κα)ταυτότητας, επικοινωνίας, κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης, οικονομικά, συναλλαγής1. Σύναψη σύμβασης με εσάς, 2. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης, για πληρωμή οφειλών προς εσάς), 3. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια φορολογική ή άλλη νομική υποχρέωση
Για να προστατεύσουμε τον ιστότοπό μας και τους διακομιστές μαςσύνδεσης, πρόσβασης, ταυτότητας, επικοινωνίας1. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και τεχνολογίας πληροφορικής, της ασφάλειας των δικτύων, της αποτροπής απάτης), 2. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση
Για να βελτιώσουμε το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ιστοτόπων μαςσύνδεσης, χρήσηςΑναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης και τεχνολογίας πληροφορικής, marketing)
Για να κάνουμε προτάσεις σε σας σχετικά με προϊόντα ή υπηρεσίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουνταυτότητας, επικοινωνίας, μάρκετινγκ και επικοινωνιών, συναλλαγήςΒάσει της συγκατάθεσής σας, εντούτοις όπου επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νόμιμα τα προσωπικά σας δεδομένα, όπου είναι απαραίτητο, για τα νόμιμα συμφέροντά μας
Για να ανταποκριθούμε σε αιτήματά σας τεχνικής υποστήριξηςταυτότητας, επικοινωνίας, συναλλαγής, πρόσβασης, λοιπές πληροφορίες1. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για την ικανοποίηση των πελατών μας), 2. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση (εγγύηση προϊόντων)
Για να ανταποκριθούμε σε αιτήματά σας παροχής πληροφοριών ή οικονομικών προσφορώνταυτότητας, επικοινωνίας, λοιπές πληροφορίεςΑναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για επιδίωξη σύναψης σύμβασης με εσάς)
Για την αξιολόγηση της επιλεξιμότητάς σας για πρόσληψηταυτότητας, επικοινωνίας, γενικές πληροφορίες, πληροφορίες εκπαίδευσης και απασχόλησης, λοιπές πληροφορίεςΑναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για επιδίωξη σύναψης σύμβασης με εσάς, για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης)
Για την σύναψη σύμβασης εργασίας και αναγγελία πρόσληψηςταυτότητας, επικοινωνίας, γενικές πληροφορίες, πληροφορίες εκπαίδευσης και απασχόλησης, κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης, οικονομικά1. Σύναψη σύμβασης με εσάς, 2. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης), 3. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση
Για την υποβολή φορολογικών, ασφαλιστικών, εργατικών ή άλλων απαιτούμενων αναφορών στις αρμόδιες κρατικές αρχέςταυτότητας, επικοινωνίας, κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης, οικονομικά, συναλλαγής1. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης), 2. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια φορολογική ή άλλη νομική υποχρέωση
Για την χορήγηση ειδικής άδειας ή αποζημίωσης για λόγους υγείας σε εργαζόμενους μαςταυτότητας, επικοινωνίας, κρατικοί αριθμοί ταυτοποίησης, οικονομικά, συναλλαγής, υγείας1. Αναγκαίο για τα έννομα συμφέροντά μας (για τη διαχείριση και την παροχή υπηρεσιών διοίκησης), 2. Αναγκαίο για συμμόρφωση προς μια νομική υποχρέωση

Διατήρηση των πληροφοριών σας

Θα διατηρούμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα μόνο όσο χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, συμπεριλαμβανομένης της εκπλήρωσης οποιασδήποτε νομικής ή λογιστικής υποχρέωσης ή υποχρέωσης αναφοράς. Για τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα (που δεν μπορούν να συσχετιστούν με το πρόσωπό σας) για ερευνητικούς ή στατιστικούς σκοπούς, διατηρούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες επ' αόριστον χωρίς άλλη ειδοποίηση.

Καταγραφή IP διεύθυνσης

Κάθε φορά που συνδέεσται με ιστοσελίδα μας η IP διεύθυνσή σας μαζί με άλλες τεχνικές πληροφορίες καταγράφεται στους διακομιστές μας σε αρχείο καταγραφής συμβάντων (log file) προσβάσιμο μόνο από τον διαχειριστή του διακομιστή. Η IP διεύθυνσή σας δεν αποκαλύπτει καμία πληροφορία, εκτός από τον αριθμό της που σας έχει δοθεί από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου σας. Οι τεχνικές πληροφορίες που συνοδεύουν την καταγραφή της IP είναι: (α) η ημερομηνία και η ώρα της πρόσβασης, (β) το όνομα και η ιστοδιεύθυνση (URL) του αρχείου που ζητήθηκε, (γ) o κωδικός απάντησης του πρωτοκόλλου HTTP, (δ) το μέγεθος του αρχείου, (ε) η ιστοδιεύθυνση από την οποία πραγματοποιήθηκε η ζήτηση του αρχείου (referrer-URL), (στ) τεχνικά στοιχεία της έκδοσης του φυλλομετρητή που χρησιμοποιείτε.

Εμείς δεν χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία για να πάρουμε προσωπικά στοιχεία σας. Επίσης δεν θα τη χρησιμοποιήσουμε για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από το να μας βοηθήσει στην παρακολούθηση της κίνησης της ιστοσελίδας μας ή σε περίπτωση εγκληματικής δραστηριότητας ή κατάχρησης των πληροφοριών μας για να συνεργαστούμε με τις αρχές για την επιβολή του νόμου.

Ανωνυμοποιημένα στατιστικά στοιχεία (anonymized analytics)

Μετράμε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Google Analytics. Αυτή καταγράφει ποιες σελίδες είδατε στην ιστοσελίδα μας, πώς φτάσατε στην ιστοσελίδα μας, κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή / συσκευή σας (είδος συσκευής, λειτουργικό, τύπος browser, δίκτυο σύνδεσης) και την IP σας η οποία ανωνυμοποιείται. Όλες οι εν λόγω πληροφορίες αποστέλλνονται ανωνυμοποιημένες - έτσι δεν ξέρουμε ποιος είστε, απλά ότι κάποιος επισκέφθηκε την ιστοσελίδα μας. Διαβάστε για τον τρόπο ανωνυμοποίησης των διευθύνσεων IP από το Analytics. Επίσης στον λογαριασμό μας Google Analytics, μέσω της διεπαφής χρήστη του προϊόντος, όλες οι ρυθμίσεις κοινής χρήσης δεδομένων ("Προϊόντα και υπηρεσίες της Google", "Συγκριτική αξιολόγηση", "Τεχνική υποστήριξη", "Ειδικοί λογαριασμών") είναι απενεργοποιημένες, δηλαδή δεν μοιραζόμαστε τα δεδομένα με άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Google ή τρίτων. Επίσης δεν χρησιμοποιούμε τις λειτουργίες "Επαναληπτικό μάρκετινγκ", "Αναφοράς διαφήμισης", "Δημογραφικά στοιχεία και ενδιαφέροντα", "Εξερεύνηση χρηστών με τη λειτουργία User ID", "Προβολές User ID και αναφορές μεταξύ συσκευών". Ο λογαριασμός μας Analytics θα διατηρεί τα δεδομένα για 26 μήνες πριν τα διαγράψει αυτόματα, χωρίς να γίνεται επαναφορά της περιόδου διατήρησης για το ανωνυμοποιημένο αναγνωριστικό χρήστη κάθε φορά που υπάρχει νέο συμβάν από τον συγκεκριμένο χρήστη.

Οι πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω analytics τις επεξεργαζόμαστε συγκεντρωτικά και ανωνυμοποιημένα για ιστορικούς λόγους ώστε να καταλάβουμε ποιά τμήματα της ιστοσελίδας μας λειτουργούν αποδοτικά, πώς οι άνθρωποι φθάνουν στην ιστοσελίδα μας και ούτω καθεξής. Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να κάνουμε την ιστοσελίδα μας καλύτερη δηλαδή να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας της, το περιεχόμενο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της.

Ο λογαριασμός μας στην υπηρεσία Google Analytics διαχειρίζεται αποκλειστικά από την εταιρεία μας χωρίς την εκχώρηση πρόσβασης σε αυτόν ή τα ανωνυμοποιημένα δεδομένα του σε τρίτους ή άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που ως άνω έχουμε περιγράψει. Η Google είναι ο "Εκτελών την επεξεργασία" για την υπηρεσία Google Analytics για λογαριασμό μας. Το Google Analytics είναι "Εκτελών την επεξεργασία" στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΓΚΠΔΠΧ / GDPR) επειδή το Google Analytics συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα για λογαριασμό μας, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Εμείς είμαστε ο "Υπεύθυνος επεξεργασίας" δεδομένων και διατηρούμε πλήρη δικαιώματα σχετικά με τη συλλογή, πρόσβαση, διατήρηση και διαγραφή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή. Η χρήση των δεδομένων από την Google ελέγχεται από τους όρους της σύμβασης Data Processing Terms & Amendment που έχουμε συνάψει μαζί της και τις ρυθμίσεις που έχουμε ενεργοποιήσει μέσω της διεπαφής χρήστη του προϊόντος και έχουν αναλυθεί παραπάνω.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Google Analytics ή το πώς θα σταματήσετε την συλλογή analytics αν θέλετε με το πρόσθετο εξαίρεσης για προγράμματα περιήγησης της Google. Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο ιστοτοπός μας τηρεί την ρύθμιση του λογισμικού σας περιήγησης περί απορρήτου "Να μην γίνεται εντοπισμός (Do not track / DNT)", έτσι ώστε εάν έχει ενεργοποιηθεί σταματά αυτόματα την αποστολή ανωνυμοποιημένων στατιστικών στοιχείων στον λογαριασμό μας Google Analytics, ακόμα και εάν έχετε δώσει συγκατάθεση για τη χρήση άλλων cookies στην πολιτική cookies. Επειδή όμως δεν υπάρχει τυποποίηση για την υλοποίηση του DNT από όλους τους κατασκευαστές λογισμικού περιήγησης ένδέχεται, παρότι καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρακολούθησης των τεχνικών εξελίξεων, για κάποιες εκδόσεις λογισμικών περιήγησης να μην μπορούμε να ανιχνεύσουμε το αίτημα DNT.

Cookies

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποστέλλονται στη συσκευή σας όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα. Τα cookies στη συνέχεια αποστέλλονται πίσω στον ιστότοπο προέλευσης σε κάθε επόμενη επίσκεψη, ή σε μια άλλη ιστοσελίδα που αναγνωρίζει αυτό το cookie. Τα cookies λειτουργούν ως μνήμη για ένα δικτυακό τόπο, επιτρέποντας στην ιστοσελίδα να θυμάται τη συσκευή σας σε επόμενες επισκέψεις σας. Τα cookies μπορούν επίσης να θυμούνται τις προτιμήσεις σας και να βελτιώσουν έτσι την εμπειρία του χρήστη.

Γενικά, τα cookies χωρίζονται σε cookie "συνεδρίας" (session) και σε "μόνιμα" cookies, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που προβλέπεται να παραμένουν αποθηκευμένα στη συσκευή του χρήστη. Τα cookies συνεδρίας αποθηκεύονται προσωρινά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην ιστοσελίδα και διαγράφονται από την συσκευή σας με το τερματισμό του προγράμματος περιήγησης (browser). Τα μόνιμα cookies αποθηκεύονται για μια καθορισμένη χρονική περίοδο στη συσκευή σας και ενεργοποιούνται κάθε φορά που επισκέπτεστε ξανά την ιστοσελίδα.

Με την επίσκεψη σας σε ιστοσελίδα μας, κάποια cookies θα έχουν ήδη αποθηκευθεί στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, μπορείτε να τα αφαιρέσετε αυτά και μπορείτε επίσης να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του browser σας ώστε να αποτρέψει να τοποθετούνται τα cookies μας στον υπολογιστή σας στο μέλλον.

Διαβάστε την πολιτική μας για την χρήση cookies, για τον ιστότοπο που τώρα βρίσκεστε συνδεδεμένος, που επεξηγεί αναλυτικά ποια cookies χρησιμοποιούνται και πως μπορείτε να ελέγξετε την χρήσης τους και να τα διαγράψετε.

Φόρμα επικοινωνίας

Αν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας που διαθέτει ασφαλή σύνδεση με κρυπτογράφηση ssl, θα σας ζητηθεί να δώσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το τηλέφωνο σας και το αίτημά σας. Οι πληροφορίες αυτές αποστέλνωνται από τον διακομιστή μέσω ασφαλούς email στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρεία μας και χρησιμοποιούνται για να απαντήσουμε στο αίτημά σας. Τα στοιχεία σας αποθηκεύονται στο λογισμικό CRM που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας. Μπορεί να σας στείλουμε περιοδικά ένα ενημερωτικό δελτίο (newsletter) για νέα προϊόντα, ειδικές προσφορές ή άλλες πληροφορίες σχετικές με τον τομέα ενδιαφερόντων σας, αν μας δώσετε τη ρητή συγκαταθεσή σας. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά δελτία μας, μετά την εγγραφή σας, μπορείτε να διαγραφείτε μέσω συνδέσμου στο κάτω μέρος του κάθε newsletter που στέλνουμε ή να μας το ζητήσετε.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Emails)

Μπορεί να σας στείλουμε email σχετικά με την υπηρεσία σας ή αγορά σας (όπως τιμολόγια, ειδοποιήσεις αποστολής, κα) ή σχετικά με το τι έχετε ζητήσει (όπως ενημερωτικά δελτία, πληροφορίες που σχετίζονται με ερωτήσεις σας ή ειδοποιήσεις από εφαρμογές μας που έχετε εγγραφεί, κα). Έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε από οποιαδήποτε τέτοια ενημέρωση, ανά πάσα στιγμή. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, είναι πιθανό να μην μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς. Θα σας ενημερώσουμε σε τέτοια περίπτωση κατά την απόσυρση της συγκατάθεσής σας.

APIs τρίτων

Οι Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ κάνουν χρήση του API Χαρτών Google για την εμφάνιση πληροφοριών (δες την πολιτική προστασίας της Google Map).

Σύνδεσμοι με άλλες ιστοσελίδες

Η ιστοσελίδα μας μπορεί να περιέχει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές οι ιστοσελίδες δεν διέπονται από την παρούσα πολιτική απορρήτου. Ως εκ τούτου, δεν είμαστε υπεύθυνοι για την προστασία και το απόρρητο κάθε πληροφορίας που παρέχετε κατά την επίσκεψή σας σε αυτές τις τοποθεσίες. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να διαβάσετε τη δήλωση απορρήτου που ισχύει στις εν λόγω ιστοσελίδες.

Facebook, YouTube, Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα

Οι υπηρεσίες αυτές παρέχουν κοινωνικά κουμπιά και άλλα παρόμοια χαρακτηριστικά, τα οποία χρησιμοποιούμε στην ιστοσελίδα μας - όπως κουμπιά “Like” και “Tweet”.

Για να γίνει αυτό ενσωματώνουμε κώδικα που μας παρέχουν τα δίκτυα αυτά που εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε και ενδέχεται να χρειάζεται να κάνετε σύνδεση σε αυτά για την χρήση τους (πχ Like στο Facebook). Δεν έχουμε καμία πρόσβαση αλλά ούτε μπορούμε να ελέγξουμε πώς θα χρησιμοποιηθούν οι εν λόγω πληροφορίες από τα δίκτυα αυτά.

Τα κοινωνικά δίκτυα, ως εκ τούτου θα μπορούσαν να ξέρουν ότι βλέπετε αυτόν το δικτυακό τόπο, αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους (δεν λέμε ότι το κάνουν, αλλά οι πολιτικές τους μπορεί να αλλάξουν). Επειδή η ιστοσελίδα μας είναι εξαιρετικά ακίνδυνη φανταζόμαστε ότι αυτό δεν προκαλεί ανησυχία για τους περισσότερους χρήστες.

Ασφάλεια

Οι Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ λαμβάνουν πολλές προφυλάξεις για να αποτρέψουν την απώλεια, κακή χρήση ή αλλοίωση των προσωπικών σας πληροφοριών. Αυτές οι προφυλάξεις περιλαμβάνουν:

  • Χρήση κρυπτογράφησης SSL για τα ευαίσθητα δεδομένα
  • Διακομιστές που βρίσκονται σε ασφαλή κέντρα δεδομένων πίσω από τείχη προστασίας
  • Η πρόσβαση στις πληροφορίες περιορίζεται από κωδικό πρόσβασης ή/και ασφαλή κλειδιά
  • Περιορισμοί στο ποιες πληροφορίες μπορούν να προσεγγιστούν από οποιαδήποτε τοποθεσία

Ενώ δίνουμε μεγάλη προσοχή για να εξασφαλίσουμε ότι οι τυχόν εμπιστευτικές πληροφορίες παραμένουν προστατευμένες δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου.

Φυσικά είστε υπεύθυνος για την τήρηση της μυστικότητας του κωδικού πρόσβασης και των στοιχείων σας. Κανείς από τις Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ δεν θα σας ζητήσει ποτέ τον κωδικό πρόσβασής σας, έτσι παρακαλούμε να μην εμπιστεύεστε κανέναν που σας το ζητά αυτό.

Χώρες που έχουν πρόσβασης στις πληροφορίες σας

Οι διακομιστές μας, οι οποίοι αποθηκεύουν και προστατεύουν τις πληροφορίες σας, βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Ωστόσο πάροχοι υπηρεσιών φιλοξενίας διακομιστών ή άλλων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούμε βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Όπου χρησιμοποιούμε παρόχους με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, διατηρούμε το δικαίωμα να διαβιβάζουμε δεδομένα σε αυτούς αν μετέχουν στην Ασπίδα Προστασίας η οποία απαιτεί από αυτούς να παρέχουν παρόμοια προστασία για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μοιράζονται μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Ασπίδα Προστασίας ΕΕ-ΗΠΑ (EU-US Privacy Shield Agreement).

Οι πληροφορίες που δημιουργούνται με την χρήση της υπηρεσίας Google Analytics μέσω cookies που αφορούν την χρήση της ιστοσελίδας μεταφέρονται ανωνυμοποιημένα και συνήθως αποθηκεύονται από την Google, που είναι ο "Εκτελών την επεξεργασία" για εμάς, σε διακομιστή που βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η Google και η υπηρεσία Google Analytics έχει πιστοποιήσει ότι συμμορφώνεται με τις σχετικές αρχές της Ασπίδας προστασίας προσωπικών δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ.

Χρησιμοποιούμε επίσης διακομιστές της Amazon Web Services που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η Amazon Web Services (AWS) έχει πιστοποιήσει ότι συμμορφώνεται με τις σχετικές αρχές της Ασπίδας προστασίας προσωπικών δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ.

Γνωστοποίηση παραβίασης δεδομένων

Η εταιρεία μας σαν "Υπεύθυνος Επεξεργασίας" δεσμεύεται ότι θα αναφέρει στις αρμόδιες εποπτικές αρχές οποιαδήποτε παραβίαση – διαρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προκύψει σε αυτόν τον ιστότοπο ή στις τρίτες υπηρεσίες όπου γίνεται επεξεργασία τους, το αργότερο μέσα σε 72 ώρες από την διαπίστωση της παραβίασης, εφόσον επιβεβαιωθεί η διαρροή δεδομένων με αναγνωρίσιμο τρόπο. θα ειδοποιούμε και εσάς για οποιαδήποτε παραβίαση σας αφορά, σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα σας, όταν υποχρεούμαστε από το νόμο να το κάνουμε.

Απόρρητο παιδιών

Δεν συλλέγουμε εν γνώση μας, οποιαδήποτε πληροφορία από οποιοδήποτε πρόσωπο κάτω των 15 ετών. Ο ιστότοπος, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας απευθύνονται αποκλειστικά σε άτομα που είναι τουλάχιστον 15 ετών ή μεγαλύτεροι. Εάν είστε κάτω των 15 ετών, μην χρησιμοποιείτε ή παρέχετε καμία πληροφορία σε αυτόν τον ιστότοπο, μην εγγράφεστε στον ιστότοπο, μην κάνετε καμία αγορά μέσω του ιστότοπου και μην δίνετε καμία πληροφορία για το πρόσωπό σας σε εμάς, συμπεριλαμβανομένων του ονόματος, της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου ή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Εάν διαπιστώσουμε ότι έχουμε συλλέξει ή λάβει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από παιδί κάτω των 15 ετών, οι πληροφορίες αυτές θα διαγραφούν.

Ποιος άλλος μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας

Εμείς ποτέ δεν θα αποκαλύψουμε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένα στοιχεία όπως η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) σε τρίτα μέρη παρά μόνο εάν αυτό μας βοηθήσει στην εκπλήρωση των υπηρεσιών μας έναντί σας κατόπιν όμως δικής σας ρητής άδειας ή αν η αποκάλυψη των πληροφοριών είναι αναγκαία για την συμόρφωση με οποιοδήποτε εφαρμοστέο νόμο, κανονισμό, νομική διαδικασία ή για την εκτέλεση δικαστικού αιτήματος.

Διατηρούμε το δικαίωμα ότι σε περίπτωση που υπάρξει αλλαγή στην εταιρεία μας, λόγω εξαγοράς ή συγχώνευσης με άλλες επιχειρήσεις, οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα με τον ίδιο τρόπο που ορίζεται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.

Τα δικαιώματά σας

Η εταιρεία μας εφαρμόζει τον ισχύοντα Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα "ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) 2016/679" (ΓΚΠΔΠΧ / GDPR) σύμφωνα με τον οποίο έχετε το δικαίωμα να:

  • Πληροφορείστε αν διατηρούμε προσωπικά δεδομένα σας και, αν ναι, ποια είναι τα δεδομένα αυτά και γιατί τα διατηρούμε / χρησιμοποιούμε.
  • Αιτηθείτε πρόσβαση στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ("Αίτηση πρόσβασης του υποκείμενου των δεδομένων"). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε ένα αντίγραφο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς και να επιβεβαιώσετε ότι τα επεξεργαζόμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου.
  • Αιτηθείτε διόρθωση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διορθώσετε ατελή ή ανακριβή δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση διατηρούμε το δικαίωμα να σας ζητήσουμε να επικυρώσετε την ακρίβεια των νέων δεδομένων που μας παρέχετε.
  • Αιτηθείτε διαγραφή των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα ("Δικαίωμα στη λήθη"). Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν δεν υπάρχει εύλογη αιτία για να συνεχίσουμε να τα επεξεργαζόμαστε. Έχετε επίσης το δικαίωμα να μας ζητήσετε να διαγράψουμε ή να αφαιρέσουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα στις περιπτώσεις που έχετε ασκήσει επιτυχώς το δικαίωμά σας να αντιταχθείτε στην επεξεργασία (ανατρέξτε παρακάτω), όταν ενδεχομένως επεξεργαστήκαμε τις πληροφορίες αθέμιτα ή όταν χρειαστεί να διαγράψουμε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ώστε να συμμορφωθούμε προς τους τοπικούς κανονισμούς. Παρακαλούμε ωστόσο όπως γνωρίζετε ότι ενδεχομένως να μην είμαστε πάντοτε σε θέση να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας για διαγραφή για συγκεκριμένους νομικούς λόγους για τους οποίους θα σας ειδοποιήσουμε, αν κρίνεται απαραίτητο, με την υποβολή του αιτήματός σας.
  • Αντιταχθείτε στην επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα όταν βασιζόμαστε σε έννομο συμφέρον μας (ή έννομο συμφέρουν τρίτου) και εν προκειμένω έχετε λόγο να επιθυμείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία βάσει αυτού, καθώς θεωρείτε ότι επηρεάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας. Έχετε επίσης το δικαίωμα να αντιταχθείτε όταν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα για άμεσες προωθητικές ενέργειες.
  • Αιτηθείτε περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να μας ζητήσετε να αναστείλουμε την επεξεργασία δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα στις παρακάτω περιπτώσεις: (α) αν θέλετε να επιβεβαιώσουμε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) όταν η χρήση των δεδομένων εκ μέρους μας είναι αθέμιτη, αλλά δεν επιθυμείτε τη διαγραφή τους από εμάς, (γ) όταν επιθυμείτε να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας ακόμα κι αν δεν τα ζητάμε, σε περίπτωση που είναι απαραίτητο για εσάς προκειμένου να επικυρώσετε, ασκήσετε ή υπερασπιστείτε νομικές αξιώσεις, ή (δ) έχετε αντιταχθεί στη χρήση των δεδομένων σας από εμάς αλλά πρέπει να επιβεβαιώσετε αν έχουμε επιτακτικούς νόμιμους λόγους να το κάνουμε.
  • Αιτηθείτε τη διαβίβαση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα σε εσάς ή σε τρίτο. Θα παρέχουμε σε εσάς, ή σε τρίτο που υποδεικνύετε, τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένη κοινή μορφή μηχανικώς αναγνώσιμη. Το συγκεκριμένο δικαίωμα αφορά μόνο αυτοματοποιημένες πληροφορίες για τις οποίες παραχωρήσατε τη συγκατάθεσή σας για να τα χρησιμοποιούμε.
  • Αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση που η επεξεργασία εκ μέρους μας των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα βασίζεται στη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να επηρεάσει τη σύννομη επεξεργασία που πραγματοποιήθηκε πριν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας. Εάν αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, είναι πιθανό να μην μπορούμε να παρέχουμε συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες σε εσάς. Θα σας ενημερώσουμε σε τέτοια περίπτωση κατά την απόσυρση της συγκατάθεσή σας.

Διατηρούμε το δικαίωμα να ζητήσουμε συγκεκριμένες πληροφορίες από εσάς προκειμένου να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να διασφαλίσουμε το δικαίωμά σας να προσπελάσετε δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα (ή να ασκήσετε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας). Πρόκειται για ένα μέτρο προστασίας που εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν αποκαλύπτονται σε κανένα πρόσωπο που δεν έχει δικαίωμα να τα λάβει.

Δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε κάποια αμοιβή για να προσπελαύνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα ή για να ασκείτε οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά σας. Ωστόσο, διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να συμμορφωθούμε προς το αίτημά σας αν η αίτησή σας είναι ολοφάνερα αβάσιμη, επαναλαμβανόμενη ή καταχρηστική.

Ενημερώσεις αυτής της πολιτικής

Η παρούσα δήλωση της πολιτικής μας αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες που ενδεχομένως παρείχαμε στο παρελθόν. Από καιρό σε καιρό μπορεί να ενημερώνουμε αυτή την πολιτική προστασίας, ιδιαίτερα όταν έχουμε αλλαγές στις τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε ή νομοθετικές τροποποιήσεις. Μπορείτε πάντα να ελέγξετε αυτή τη σελίδα για την τελευταία έκδοση. Μπορούμε επίσης να σας ενημερώσουμε για τις αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας μέσω e-mail.

Έχετε ερωτήσεις;

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με αυτή την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων ή τα προσωπικά σας δεδομένα, παρακαλούμε να μας την στείλετε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση "PRIVACY [at] SCIENTER [dot] GR" ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση: Επιστημονικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ, Υπόψιν DPO, Αγίων Σαράντα 45, 183 46 Μοσχάτο, Ελλάδα.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει την τηλεργασία για το μέρος του προσωπικού μας που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει. Στα γραφεία μας υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό που τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19. Όλες οι υπηρεσίες μας και οι παραγγελίες σας εκτελούνται κανονικά. Η πιο αποτελεσματική προστασία για όλους μας είναι η υπεύθυνη στάση μας. Μένουμε Ασφαλείς #menoumeasfaleis. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών Υγείας. "Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)".