ΠΡΟΪΟΝΤΑ R.M. Young Company

Ανεμόμετρα / Αισθητήρες ανέμου μηχανικοί και τεχνολογίας υπερήχων

R.M. Young Company

Η εταιρεία R.M Young Company σχεδιάζει και κατασκευάζει μετεωρολογικά όργανα από το 1964. Από την έδρα της στη πόλη Traverse City στο Michigan των ΗΠΑ, παράγει αισθητήρες που μετρούν τον άνεμο, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τη βαρομετρική πίεση, την βροχόπτωση και την ορατότητα. Τα αξιόπιστα προϊόντα της έχουν εγκατασταθεί σε κάθε ήπειρο και σε κάθε ωκεανό και χρησιμοποιούνται για τη ναυσιπλοΐα, την ασφάλεια των μεταφορών, τη γεωργία, τις κλιματολογικές μελέτες και σε μετεωρολογικούς σταθμούς.

Η R. Μ. Young Company εξαγόρασε το 2016 την εταιρεία EnviroTech Sensors, Inc. με έδρα στην Columbia της Maryland των ΗΠΑ. Οι αισθητήρες ορατότητας EnviroTech Sentry χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες σε εφαρμογές που περιλαμβάνουν ανίχνευση ομίχλης σε συστήματα πληροφοριών καιρού για αυτοκινητόδρομους (RWIS), σε συστήματα παρακολούθησης του καιρού σε αεροδρόμια (AWOS) και σε συστήματα παράκτιας παρακολούθησης για τις θαλλάσιες μεταφορές.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της R.M. Young Company στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας R.M Young Company που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την R.M Young Company και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της R.M. Young Company.

Ανεμόμετρα / Αισθητήρες ανέμου

Heavy Duty Wind HD-Alpine - Αισθητήρας ταχύτητας / διεύθυνσης ανέμου βαρέως τύπου

Ο αισθητήρας ταχύτητας / διεύθυνσης ανέμου Heavy Duty Wind HD-Alpine συνδυάζει τα χαρακτηριστικά της μονάδας HD μαζί με την ανθεκτική στον πάγο επίστρωση του δημοφιλούς αισθητήρα Alpine Wind Monitor. Ισχυρός, αξιόπιστος, ανθεκτικός. . . . όλες οι λέξεις για να περιγράψουν την τελευταία προσθήκη της νέας οικογένειας αισθητήρων ανέμου που αναπτύχθηκε για να αντέξει στα πιο ακραία περιβάλλοντα. Ο αισθητήρας Wind Monitor-HD-Alpine χρησιμοποιεί εξαιρετικά μακράς διαρκείας, υπερμεγέθη κεραμικά έδρανα για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής πολλές φορές περισσότερο από ότι παρέχουν τα στάνταρ ρουλεμάν από ανοξείδωτο χάλυβα. Εκτός από την ανθεκτικότητά τους στη φθορά, τα κεραμικά έδρανα είναι ανθεκτικά στη διάβρωση σε περιβάλλοντα εχθρικά προς τα έδρανα από χάλυβα. Διαθέτει επίσης έναν υπερμεγέθη άξονα έλικα, έλικα υψηλού βήματος και παξιμάδι ασφάλισης της προπέλας, όλα δηλαδή τα χαρακτηριστικά που θα ενισχύσουν περαιτέρω τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία του αισθητήρα. Όλες οι εξωτερικές επιφάνειες του περιβλήματος είναι επικαλυμμένες με ειδικά διαμορφωμένη επίστρωση ανθεκτική στον πάγο για βελτίωση της απόδοσης στις δύσκολες συνθήκες των Άλπεων. Το μαύρο χρώμα ενισχύει περαιτέρω την απόδοση του αισθητήρα στην απομάκρυνση του πάγου. Ο αισθητήρας τοποθετείται σε στάνταρ σωλήνα 1 ίντσας.

Εύρος μέτρησης για ταχύτητα ανέμου 0...100 m/s (224 mph) για Αζιμούθιο 360° μηχανικό και 355° ηλεκτρικό (5° ανοιχτό). Ακρίβεια ταχύτητας ανέμου ±0.3 m/s ή 1% της μέτρησης. Ακρίβεια διεύθυνσης ανέμου ±3 μοίρες. Κατώφλι έλικα 1.0 m/s (2.2 mph). Κατώφλι πτερυγίου 1.0 m/s (2.2 mph). Έξοδος σήματος ταχύτητας ανέμου: μαγνητικά επαγόμενη τάση AC, 3 παλμοί ανά περιστροφή. Έξοδος σήματος αζιμούθιου: αναλογική τάση DC από αγώγιμο πλαστικό ποτενσιόμετρο, αντίσταση 10KΩ, γραμμικότητα 0.25%, προσδόκιμο ζωής - 50 εκατομμύρια περιστροφές. Απαιτήσεις ρεύματος: 15 VDC μέγιστη διεγέρση ποτενσιόμετρου. Διατίθεται με διεπαφή εξόδου 0...5 VDC ή με 4...20 mA.


Model 86000 Ultrasonic Anemometer- Ανεμόμετρο τεχνολογίας υπερήχων

Το YOUNG Model 86000 είναι ένα επόμενης γενιάς 2D ανεμόμετρο τεχνολογίας υπερήχων. Ο αισθητήρας ανέμου προσφέρει υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε συμπαγές μέγεθος. Είναι ιδανικό για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές μέτρησης των χαρακτηριστικών του ανέμου. Ο αισθητήρας διαθέτει στιβαρή, ανθεκτική στη διάβρωση κατασκευή με ευαίσθητους μορφοτροπείς υπερήχων στερεωμένους σε ένα αεροδυναμικό πλαίσιο. Το 86000 είναι πλήρως δοκιμασμένο και βαθμονομημένο για να παρέχει ακριβή μέτρηση του ανέμου σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Ο βασικός αισθητήρας περιλαμβάνει πολλές χρήσιμες επιλογές εξόδου. Παρέχονται αναλογικές έξοδοι τάσης για την ταχύτητα του ανέμου και την κατεύθυνση του ανέμου. Για κάθε κανάλι διατίθενται σήματα ρεύματος 4...20 mA που είναι κατάλληλα για μεγάλες διαδρομές καλωδίων ή για βιομηχανικές εγκαταστάσεις όπου η αποφυγή θορύβου στο σήμα είναι σημαντική. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία μορφών σειριακής εξόδου. Αυτές περιλαμβάνουν κείμενο ASCII, RMYT (συμβατό με τις οθόνες YOUNG) και τα φορμά NMEA. Ο αισθητήρας εγκαθίσταται σε σωλήνα 1 ίντσας (IPS). Οι συνδέσεις των καλωδιώσεων γίνονται σε ένα βολικό κουτί διακλαδώσεων (junction box) με προστασία έναντι των καιρικών συνθηκών χωρίς να απαιτούνται ειδικοί προσαρμογείς τοποθέτησης, σύνδεσμοι και καλώδια.

Εύρος μέτρησης για ταχύτητα ανέμου 0...75 m/s (168 mph) και για διεύθυνση ανέμου 0...360°. Ακρίβεια ταχύτητας ανέμου ±2% ±0.1 m/s (30 m/s), ± 3% (75 m/s). Ακρίβεια διεύθυνσης ανέμου ±2 μοίρες. Κατώφλι για ταχύτητα και διεύθυνση ανέμου <0.01 m/s. Ανάλυση μετρήσεων: 0.01 m/s και 0.1°. Χρόνος αντίδρασης <0.25 sec. Διατίθεται με διεπαφή εξόδου RS-232 ή RS-485 ή 0...5000 mV ή 4...20 mA.


Model 81000 Ultrasonic Anemometer- Ανεμόμετρο τεχνολογίας υπερήχων

Το ανεμόμετρο τεχνολογίας υπερήχων YOUNG Model 81000 είναι ένας αισθητήρας ανέμου τριών αξόνων (3D), χωρίς κινούμενα μέρη. Είναι ιδανικό για εφαρμογές που απαιτούν γρήγορη απόκριση, υψηλή ανάλυση και τρισδιάστατη μέτρηση ανέμου. Ο αισθητήρας διαθέτει στιβαρή και ανθεκτική στη διάβρωση κατασκευή με 3 αντιθέτως προσκείμενα ζεύγη μορφοτροπέων υπερήχων που στηρίζονται σε μπράτσα από ανοξείδωτο χάλυβα. Κάθε αισθητήρας ανέμου 81000 είναι ξεχωριστά βαθμονομημένος σε αεροδυναμική σήραγγα ανέμου. Δεδομένα θερμοκρασίας αέρα και θερμοκρασίας αισθητήρα (sonic temperature) διατίθενται σε τέσσερα κανάλια εξόδου τάσης. Επίσης διατίθεται με σειριακές εξόδους RS-232 και RS-485. Ο αισθητήρας εγκαθίσταται σε στάνταρ σωλήνα 1 ίντσας.

Εύρος μέτρησης για ταχύτητα ανέμου 0...40 m/s (90 mph) και για διεύθυνση ανέμου 0...360°. Ακρίβεια ταχύτητας ανέμου ±1% ±0.05 m/s (30 m/s), ± 3% (40 m/s). Ακρίβεια διεύθυνσης ανέμου ±2 μοίρες (30 m/s), ±5 μοίρες (40 m/s). Κατώφλι για ταχύτητα ανέμου <0.01 m/s. Ανάλυση μετρήσεων: 0.01 m/s και 0.1°. Sonic Temperature -50...+50°C. Διατίθεται με διεπαφή εξόδου RS-232 ή RS-485 ή 0...5000 mV.


Λοιποί Μετεωρολογικοί Αισθητήρες

ResponseONE Weather Transmitter - Πολυαισθητήρας καιρού

Ο πολυαισθητήρας ResponseONE Weather Transmitter μετράει τέσσερις βασικές μετεωρολογικές παραμέτρους με ένα συμπαγές όργανο. Είναι ιδανικό για πολλές εφαρμογές παρακολούθησης καιρού που απαιτούν ακριβείς και αξιόπιστες μετρήσεις. Ο Αισθητήρας ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου με τεχνολογία υπερήχων, οι αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης, υγρασίας και θερμοκρασίας ενσωματώνονται προσεκτικά σε ένα περίβλημα βελτιστοποιημένο για αντοχή, για μετριασμό των επιπτώσεων της ηλιακής ακτινοβολίας και με αεροδυναμική μορφή. Οι ψηφιακές μορφές σειριακής εξόδου που διατίθενται περιλαμβάνουν SDI-12, NMEA και κείμενο ASCII. Το σήμα εξόδου μπορεί να παρέχεται συνεχώς ή, για να εξοικονομηθεί ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέθοδος polled. Οι σειριακές μορφές RS-232 ή RS-485 επιτρέπουν την άμεση σύνδεση του πολυαισθητήρα με οθόνες YOUNG, θαλάσσια συστήματα NMEA, καταγραφείς δεδομένων ή άλλες συμβατές σειριακές συσκευές. Το ResponseONE διαθέτει στιβαρή, ανθεκτική στη διάβρωση κατασκευή και εγκαθίσταται σε σωλήνα 1 ίντσας (IPS). Οι συνδέσεις καλωδίωσης γίνονται σε ένα βολικό κουτί διακλαδώσεων (junction box). Δεν απαιτούνται ειδικές συνδέσεις και καλώδια.

Εύρος μέτρησης για ταχύτητα ανέμου 0...70 m/s (156 mph), για διεύθυνση ανέμου 0...360°, για θερμοκρασία -40...+60°C, για σχετική υγρασία 0...100%, για ατμοσφαιρική πίεση 500...1100 hPa. Ακρίβεια για ταχύτητα ανέμου ±2% ή 0.3 m/s (30 m/s), ± 3% (70 m/s), για διεύθυνση ανέμου ±2 μοίρες, για θερμοκρασία ±0.3°C (-20...+50°C), ±0.7°C (άλλη), για σχετική υγρασία ±2% (5...95%), για ατμοσφαιρική πίεση ±0.3 hPa (0...+60°C), ±1.0 hPa (-40...0°C). Διατίθεται με διεπαφή εξόδου RS-232, RS-485/422, SDI-12.


Tipping Bucket Rain Gauge - Αισθητήρας Βροχόπτωσης κάδου ανατροπής

Ο σχεδιασμός του αισθητήρα βροχόπτωσης χρησιμοποιεί έναν δοκιμασμένο μηχανισμό κάδου ανατροπής (tipping bucket) για την απλή και αποτελεσματική μέτρηση της βροχόπτωσης. Η γεωμετρία του δοχείου και το υλικό έχουν επιλεγεί ειδικά για τη μέγιστη απελευθέρωση του νερού, μειώνοντας έτσι τη μόλυνση και τα σφάλματα. Η επιφάνεια των 200 cm2 και η ανάλυση της μέτρησης 0,1 mm πληρούν τις συστάσεις του WMO. Οι κοχλίες ισοστάθμισης και το αλφάδι είναι ενσωματωμένα στον αισθητήρα για εύκολη και ακριβή ρύθμιση της οριζοντιότητας του στο πεδίο. Η μετρούμενη βροχόπτωση εκκενώνεται μέσω ενός σωλήνα συλλογής για την επαλήθευση της ολικής βροχόπτωσης. Το μοντέλο 52202 θερμαίνεται για λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μια μη θερμαινόμενη έκδοση, η 52203, είναι διαθέσιμη για χρήση σε μέτρια κλίματα. Για να αποθαρρύνετε τα πτηνά να κουρνιάζουν στο χείλος του χωνιού, μπορείται να τοποθετήσετε στον αισθητήρα το ειδικό συναρμολογούμενο συρματόσχοινο πουλιών. Για εφαρμογές σε παραθαλάσσιες περιοχές όπου ο αέρας έχει μεγάλες ποσότητες θαλάσσιου αλατιού και σε άλλα διαβρωτικά περιβάλλοντα, ο αισθητήρας προσφέρεται με περίβλημα από ανοξείδωτο χάλυβα marine grade.


Barometric Pressure Sensor - Αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης

Ο αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης Model 61402 προσφέρει απαράμιλλη απόδοση και ευελιξία για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής πίεσης. Το βαρόμετρο διατίθεται σε δύο εκδόσεις για να ικανοποιήσει μια ποικιλία εφαρμογών. Το μοντέλο 61402V προσφέρει αναλογική έξοδο 0...5 VDC, ενώ το μοντέλο 61402L προσφέρει αναλογική έξοδο ρεύματος 4...20 mA. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν σειριακή έξοδο επιπλέον της αναλογικής εξόδου.

Εύρος μέτρησης 500...1100 hPa. Ακρίβεια 0.2 hPa (+25 °C), 0.3 hPa (-40...+60 °C). Διατίθεται με διεπαφή εξόδου RS-232 και αναλογική (0...5 VDC ή 4...20 mA). Το μοντέλο 61402L μπορεί να έχει έξοδο RS-485.


Αξεσουάρ μετεωρολογικών εφαρμογών

Model 26800 Meteorological Translator - Μετατροπέας καταγραφής & απεικόνισης μετεωρολογικών δεδομένων

Το μοντέλο 26800 Meteorological Translator προσφέρει μια μοναδική και ευέλικτη λύση για τη μέτρηση, την καταγραφή και την απεικόνιση των μετεωρολογικών δεδομένων. Χάρις στον ευέλικτο σχεδιασμό του μπορεί εύκολα να συνδεθεί με αισθητήρες ανέμου, θερμοκρασίας, υγρασίας, βροχόπτωσης, ατμοσφαιρικής πίεσης, ηλιακής ακτινοβολίας αλλά και με άλλους αισθητήρες.

Το 26800 Meteorological Translator είναι πλήρως προγραμματιζόμενο με συμπαγή σχεδιασμό και διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης, μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων (2.162.688 data records), θύρα USB, μεγάλη ποικιλία εισόδων (16 Channels -5...5 VDC, 4 Pulse / Frequency Channels 0...2500 Hz) και εξόδων (4 Channels 0...5VDC / 0...20mA) καθώς και διεπαφές RS-232, RS-485 για I/O.


Model 41003 Multi-Plate Radiation Shield - Κλωβός προστασίας αισθητήρα

Ο κλωβός προστασίας αισθητήρα 41003 Multi-Plate Radiation Shield προστατεύει τους αισθητήρες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και την βροχόπτωση που προκαλούν σφάλματα στις μετρήσεις τους σε περίπτωση έκθεσης αυτών στα φαινόμενα αυτά. Το μικρό μέγεθος και το μικρό βάρος του καθιστούν αυτόν τον κλωβό προστασίας χρήσιμο σε πολλές εφαρμογές. Οι πολλαπλές πλάκες του κλωβού έχουν τέτοιο προφίλ που αποκλείει την άμεση και ανακλώμενη ηλιακή ακτινοβολία, αλλά επιτρέπει την εύκολη διέλευση του αέρα. Το υλικό της πλάκας είναι ειδικά διαμορφωμένο για υψηλή ανακλαστικότητα, χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και μέγιστη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Ο ανθεκτικός σφιγκτήρας στερέωσης τύπου U με χρήση μπουλονιών προσαρμόζεται εύκολα σε κάθετο σωλήνα διαμέτρου μέχρι 2 ίντσες. Το μοντέλο 41003 χρησιμοποιεί έναν προσαρμογέα τύπου σφιγκτήρα για την ασφαλή συγκράτηση αισθητήρων με διάμετρο έως 16 mm. Το μοντέλο 41003P διαθέτει προσαρμογέα ειδικών μεγεθών για προσαρμογή σε αισθητήρα διαμέτρου 16 mm έως 26 mm (παρέχεται με αυτόν για 24 mm αισθητήρα, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά).