ΠΡΟΪΟΝΤΑ Windspeed Ltd (Vector Instruments)

Ανεμόμετρα / Ανεμοδείκτες μηχανικά μεγάλης ακρίβειας - πρώτης τάξεως (First Class)

Windspeed Ltd (Vector Instruments)

Vector Instruments είναι η εμπορική επωνυμία της Windspeed Ltd. Η Vector Instruments αναπτύσσει και παράγει ανεμόμετρα και ανεμοδείκτες στη Βόρεια Ουαλία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1972 και πρόσφατα αναδιοργανώθηκε σε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία Windspeed Limited και συνεχίζει να παράγει τα προϊόντα της με το σήμα Vector Instruments σαν εμπορική ονομασία αυτών.

Αναγνωρισμένη εδώ και πολλά χρόνια ως ηγέτης στον τομέα των οργάνων μέτρησης των παραμέτρων του ανέμου για την επιστημονική έρευνα, οι αισθητήρες ανέμου της Vector Instruments έχουν βρει σταθερά νέες χρήσεις όπως στην περιβαλλοντική παρακολούθηση, την εναλλακτική ενέργεια και τις βιομηχανικές εφαρμογές. Για αυτή την ευρύτερη αγορά, το φάσμα των αισθητήρων ανέμου έχει επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει αρκετές νέες εκδόσεις με διαφορετικούς τύπους μετατροπέων, εξόδους και άλλα χαρακτηριστικά βελτιστοποιημένα για συγκεκριμένες εφαρμογές. Η πολιτική της Vector Instruments είναι η συνεχής βελτίωση ολόκληρης της σειράς των προϊόντων της, με περιοδική ενημέρωση των προδιαγραφών, διατηρώντας παράλληλα συμβατότητα με τα αντικατασταθέντα προϊόντα, όπου αυτό είναι δυνατό. Τα νέα σχέδια αισθητήρων υποβάλλονται σε λεπτομερές πρόγραμμα εργαστηριακών δοκιμών και δοκιμών στο πεδίο πριν από την εμπορική παραγωγή τους και διάθεση.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της Windspeed Ltd (Vector Instruments) στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Windspeed Ltd (Vector Instruments) που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Windspeed Ltd (Vector Instruments) και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Windspeed Ltd.

Ανεμόμετρα

A100 Series Anemometers - Σειρά ανεμόμετρων A100

Τα ανεμόμετρα της σειράς A100 είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ανοδιωμένο αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα, με αποτέλεσμα να τους επιτρέπει να αντέχουν στη συνεχή έκθεση σε καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων συνθηκών περιβάλλοντος, καθιστώντας τα κατάλληλα για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπου η ακρίβεια και η ευαισθησία είναι σημαντικές παράμετροι.

Τα ανεμόμετρα της σειράς A100 έχουν όλα την ίδια βασική κατασκευή και χρησιμοποιούν τους ίδιους ρότορες 3-Cup της σειράς R30. Διαφορετικές εσωτερικές μονάδες και εξαρτήματα χρησιμοποιούνται για την παροχή διαφόρων σημάτων εξόδου. Η χρήση άξονα με ρουλεμάν ακριβείας εξασφαλίζει την απαραίτητη χαμηλή ταχύτητα κατωφλίου και καλή επαναληψιμότητα. Το περίγραμμα και ο μηχανικός σχεδιασμός, κοινός σε όλες τις σειρές A100, παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος από την εισαγωγή του αρχικού ανεμόμετρου Porton το 1972, ενώ τα ηλεκτρονικά μέρη αναπτύσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για να δώσουν ένα καλά δοκιμασμένο, ανθεκτικό και αξιόπιστο προϊόν.

Τα ανεμόμετρα, μέχρι πρόσφατα, βαθμονομούνται μόνο σε αεροδυναμικές σήραγγες. Από έρευνα της βιομηχανίας αιολικής ενέργειας διαπιστώθηκε ότι τα διάφορα σχέδια των ανεμόμετρων συμπεριφέρονται διαφορετικά σε συνθήκες πεδίου όπου υπάρχει σημαντική αναταραχή. Ο σχεδιασμός των ανεμόμετρων Vector Instruments A100 είναι ένας από τους λίγους που έχει υποβληθεί σε δοκιμές πεδίου και αυτές έδειξαν ότι τα ανεμόμετρα Vector Instruments A100L2, A100LK, A100K και A100LM (χρησιμοποιώντας τους ρότορες R30/K2, R30/K και R30/M3) είναι μεταξύ των πολύ λίγων σχεδίων ανεμόμετρων κυπέλλου τα οποία μπορούν να ταξινομηθούν σαν "πρώτης τάξεως" (First Class) απόδοσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του IEC61400-12-1 όταν σωστά έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν. Αυτή η ταξινόμηση υψηλής απόδοσης σημαίνει ότι οι μετρήσεις είναι ακριβείς στις πραγματικές συνθήκες ανέμου που βιώνουν στο πεδίο (σε αντίθεση με το να είναι ακριβείς στις τεχνητές συνθήκες μιας αεροδυναμικής σήραγγας χαμηλών αναταραχών) καθιστώντας τα την σωστή επιλογή για εφαρμογές αξιολόγησης αιολικού δυναμικού.

Επιλογές που είναι διαθέσιμες για όλα τα ανεμόμετρα της σειράς A100 περιλαμβάνουν θερμαντήρες κατά της παγοποίησης, θαλάσσιες εκδόσεις/στροφεία και προσαρμογείς τοποθέτησης και προστασία κατά των υπερτάσεων.

Παραθέτουμε μερικούς τύπους της σειράς A100. A100L2: κατώφλι 0.15 m/s, εύρος μέτρησης 0...75 m/s, συνθήκες λειτουργίας -30...+70 °C, ακρίβεια 1% της μέτρησης (20Kts...110Kts), αναλογικό σήμα εξόδου 0...2.5V = 0...150Kts, παλμικό σήμα εξόδου 0V/5V, στα 10Hz ανά Knot. A100LK: κατώφλι 0.15 m/s, εύρος μέτρησης 0...75 m/s, συνθήκες λειτουργίας -30...+70 °C, ακρίβεια 1% της μέτρησης (20Kts...110Kts), παλμικό σήμα εξόδου 0V/4V, στα 10Hz ανά Knot. A100R: κατώφλι 0.2 m/s, εύρος μέτρησης 0...75 m/s, συνθήκες λειτουργίας -40...+70 °C, ακρίβεια 1% της μέτρησης (10m/s...55m/s), τάση εξόδου επαφής (Switching Voltage) 72V dc max, ρεύμα εξόδου επαφής (Switching Current) 40mA max, διάρκεια ζωής επαφής 25x109 κύκλοι (~20 χρόνια). A100M: κατώφλι 0.15 m/s, εύρος μέτρησης 0...75 m/s, συνθήκες λειτουργίας -50...+70 °C, ακρίβεια 1% της μέτρησης (10...55 m/s) & 0.1 m/s (0.1...10 m/s), παλμικό σήμα εξόδου 0.1V/12V, στα 10Hz ανά m/s.

Δείτε το φυλλάδιο

Ανεμοδείκτες

W200 Series Windvanes - Σειρά Ανεμοδεικτών W200

Η σειρά ανεμοδεικτών W200 windvanes είναι όργανα υψηλής ποιότητας για τη μέτρηση της κατεύθυνσης του ανέμου, τα οποία έχουν αποδείξει στην πράξη την αξία τους εδώ και πολλά χρόνια σε εφαρμογές από τη γενική μετεωρολογία έως την αξιολόγηση του αιολικού δυναμικού. Όλοι οι ανεμοδείκτες μας είναι "εξαιρετικής ποιότητας" και ο βασικός μας ανεμοδείκτης W200P αποτελεί μια δημοφιλή και ανθεκτική επιλογή για απαιτητικές εφαρμογές αξιολόγησης αιολικού δυναμικού, που έχει απόδοση "πρώτης τάξεως" (First Class) και πληρεί τις απαιτήσεις του προτύπου IEC 61400-12-1.

Ένα νέο προϊόν είναι η "πρώτης τάξεως" (First Class) μεγάλου δείκτη W200P/FC Windvane, το οποίο εξελίχθηκε από το αποδεδειγμένο πρότυπο W200P ώστε να έχει υψηλότερη ευαισθησία (χαμηλότερο κατώφλι) και υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα ανέμου καθώς και για να συμπεριλάβει ένα ποτενσιόμετρο 10K ohm για μεγαλύτερη συμβατότητα με καταγραφικά.

Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι: ο First Class W200P/FC, ο W200P και ο W200P/L. Όλοι οι ανεμοδείκτες είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, ανοδιωμένο αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα, με αποτέλεσμα να τους επιτρέπει να αντέχουν στη συνεχή έκθεση σε καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων συνθηκών περιβάλλοντος.

Δείτε το φυλλάδιο