ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ

για εφαρμογές περιβαλλοντικές, μετεωρολογικές, υδάτινων πόρων, βιομηχανικές, ερευνητικές

Η Campbell Scientific Ltd (CSL) συναρμολογεί, κατασκευάζει και αναπτύσει νέα προϊόντα με εξειδίκευση στον τομέα των οπτικών αισθητήρων, όπως αυτών για την ορατότητα, την νεφοκάλυψη και την πρόβλεψη του καιρού που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αεροπορία, στην παρακολούθηση των συνθηκών στους αυτοκινητόδρομους και σε εφαρμογές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι αισθητήρες της Campbell Scientific μετράνε ένα ευρύ φάσμα παραμέτρων για εφαρμογές περιβαλλοντικές, μετεωρολογικές, υδάτινων πόρων, βιομηχανικές καθώς και για την έρευνα. Οι αισθητήρες εξάγουν ηλεκτρικά σήματα, τα οποία μεταδίδονται στα καταγραφικά.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Campbell Scientific που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Campbell Scientific και τον κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε τον κατάλογο προϊόντων της Campbell Scientific.

ClimaVUE50 - Μετεωρολογικός αισθητήρας all-in-one

Ο ClimaVUE50 είναι ένας προσιτός μετεωρολογικός αισθητήρας all-in-one που ικανοποιεί τις τυπικές ανάγκες παρακολούθησης του καιρού με απλότητα, όταν συνδυάζεται με οποιαδήποτε από τα εξαιρετικά ευέλικτα και επεκτάσιμα καταγραφικά δεδομένων της Campbell Scientific. Αυτός ο αισθητήρας χρησιμοποιεί το SDI-12 για να αναφέρει τη θερμοκρασία του αέρα, τη σχετική υγρασία, την πίεση ατμών, τη βαρομετρική πίεση, τον άνεμο (ταχύτητα, ριπή και κατεύθυνση), την ηλιακή ακτινοβολία, τη βροχόπτωση και κεραυνούς (πλήθος και απόσταση). Αυτό το κάνει χωρίς κινούμενα μέρη, ενώ καταναλώνει μικρή ενέργεια. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας κλίσης εξασφαλίζει την μακροπρόθεσμη ακεραιότητα των δεδομένων. Αυτό το ποικιλόμορφο προϊόν είναι εξαιρετικό για γρήγορη ανάπτυξη, για απομακρυσμένες τοποθεσίες, για μεγάλα δίκτυα, ως μέρος ενός πιο περίπλοκου συστήματος ή αν χρειάζεστε απλώς κάτι απλό και συμπαγές.

Δείτε το φυλλάδιο

METSENS500 - Μετεωρολογικός αισθητήρας all-in-one

Ο συμπαγής αισθητήρας καιρού MetSENS500 μετρά την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου μέσω ενός αισθητήρα υπερήχων, καθώς και τη θερμοκρασία του αέρα, τη σχετική υγρασία και τη βαρομετρική πίεση, σε ένα ενιαίο, συνδυασμένο όργανο τοποθετημένο μέσα σε κλωβό προστασίας έναντι της ηλιακής ακτινοβολίας με διπλές περσίδες, με φυσική αναρρόφηση χωρίς κινούμενα μέρη. Μια ενσωματωμένη ηλεκτρονική πυξίδα επιτρέπει στο MetSENS500 να παρέχει ακριβείς, σχετικές μετρήσεις κατεύθυνσης ανέμου χωρίς να προσανατολίζεται με συγκεκριμένο τρόπο, κάνοντας την εγκατάσταση ευκολότερη. Παρέχονται δεδομένα μέσης ταχύτητας και διεύθυνσης ανέμου και ριπές, θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης, απόλυτης υγρασίας, πυκνότητας αέρα και θερμοκρασίας υγρού βολβού κατά WMO. Το MetSENS500 είναι συμβατό και ενσωματώνεται εύκολα με την πλατφόρμα για Φωτοβολταϊκά Πάρκα MeteoPV και οποιοδήποτε καταγραφικό δεδομένων Campbell Scientific που χρησιμοποιεί SDI-12, RS-485, ModbusRS-485 ή NMEA RS-232.


MetSENS200 - Αισθητήρας ανέμου

Ο συμπαγής αισθητήρας καιρού MetSENS200 μετρά την ταχύτητα και την κατεύθυνση του ανέμου μέσω ενός αισθητήρα υπερήχων. Μια ενσωματωμένη ηλεκτρονική πυξίδα επιτρέπει στο MetSENS200 να παρέχει ακριβείς, σχετικές μετρήσεις κατεύθυνσης ανέμου χωρίς να χρειάζεται να προσανατολισθεί με συγκεκριμένο τρόπο, κάνοντας την εγκατάσταση ευκολότερη. Παρέχονται δεδομένα μέσης ταχύτητας, διεύθυνσης ανέμου και ριπές κατά WMO. Το MetSENS200 είναι συμβατό και ενσωματώνεται εύκολα με την πλατφόρμα για Φωτοβολταϊκά Πάρκα MeteoPV και οποιοδήποτε καταγραφικό δεδομένων Campbell Scientific χρησιμοποιώντας SDI-12, RS-485, Modbus RS-485 ή NMEA RS-232.


SR50A-L - Ακουστικός αισθητήρας απόστασης

Ο SR50A είναι ένας στιβαρός ακουστικός αισθητήρας για τη μέτρηση της απόστασης από τον αισθητήρα έως ένα στόχο. Συνήθως χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του ύψους του χιονιού ή το βάθος του νερού, αλλά είναι κατάλληλος και για άλλες χρήσεις. Επειδή η ταχύτητα του ήχου στον αέρα μεταβάλλεται με την θερμοκρασία, μια ανεξάρτητη μέτρηση της θερμοκρασίας απαιτείται για να αντισταθμίσει την επίδραση αυτή στην μέτρηση της απόστασης. Ένας απλός υπολογισμός εφαρμόζεται στις αρχικές μετρήσεις για το σκοπό αυτό. Εκπέμπει ακουστικό παλμό και μέτρα τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει στον στόχο. Εύρος μέτρησης 0.5 έως 10 m. Ακρίβεια ± 1.0 cm ή ± 0,4% της απόστασης από το στόχο (όποιο είναι μεγαλύτερο).


PWS100 - Αισθητήρας παρόντος καιρού

Ο PWS100 είναι ένας αισθητήρας που βασίζεται στην τεχνολογία λέιζερ και μετρά τον υετό και την ορατότητα από τον ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους και της ταχύτητας των κατακρημνισμάτων στον αέρα (σταγόνες νερού, χιόνι, χαλάζι κ.α.). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μετεωρολογικούς σταθμούς σε εφαρμογές για αεροδρομία και οδικά δίκτυα. Ο PWS100 χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές μέτρησης και αλγόριθμους για τον υπολογισμό του είδους των κατακρημνισμάτων. Για εφαρμογές αεροπλοϊας οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι ο αισθητήρας PWS100 συμμορφώνεται με τις οδηγίες του CAA και του ICAO και πληροί ή υπερβαίνει όλες τις συστάσεις και τις προδιαγραφές (περιλαμβανομένων των CAP437, CAP670 και CAP746). Μετρά την MOR ορατότητα σε εύρος 0 ... 20.000 m με δυνατότητα προγραμματιζόμενων ορίων συναγερμού. Μέγεθος σωματιδίου: 0.1 ... 30 mm. Ακρίβεια μεγέθους: ± 5% (για σωματίδια μεγαλύτερα από 0.3 mm). Ταχύτητα σωματιδίων: 0.16 ... 30 m/s. Ακρίβεια ταχύητας: ± 5% (για σωματίδια> 0.3 mm).


CS120A - Αισθητήρας ορατότητας

Ο αισθητήρας CS120A χρησιμοποιεί τη δοκιμασμένη τεχνολογία forward-scatter υπερύθρων, και χρησιμοποιεί την ευρέως αποδεκτή 42° γωνία σκέδασης για την αναφορά των μετεωρολογικών παρατηρήσεων (MOR) για ομίχλη και χιόνι σε εύρος περιοχής 10 έως 75.000 m. Συνδυάζει υψηλές προδιαγραφές με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Ο CS120A είναι ιδανικός για μεμονομένες εφαρμογές ή σε συνδυασμό με αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς εγκατεστημένους σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια και σε εφαρμογές ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Για εφαρμογές αεροπλοϊας οι χρήστες μπορούν να είναι σίγουροι ότι ο αισθητήρας CS120A συμμορφώνεται με τις οδηγίες του CAA και του ICAO και πληροί ή υπερβαίνει όλες τις συστάσεις και τις προδιαγραφές (περιλαμβανομένων των CAP437, CAP670 και CAP746). Ακρίβεια: ±8% για < 600 m, ±10% για 600 έως 10.000 m, ±15% για 10.000 έως 15.000 m, ±20% για 15.000 έως 75.000 m. Ανάλυση 1m.


CS110 - Αισθητήρας ατμοσφαιρικού ηλεκτρικού πεδίου

Οι αισθητήρες ατμοσφαιρικού ηλεκτρικού πεδίου μετρούν το τοπικό, ηλεκτρικό πεδίο της ατμόσφαιρας στην επιφάνεια της γής και τις διακυμάνσεις στην ένταση του πεδίου. Παρακολουθώντας την ένταση του πεδίου, μπορεί να ανιχνευθεί το δυναμικό δημιουργίας ηλεκτρικών εκκενώσεων μεταξύ νεφών και εδάφους καθώς και να γίνει έγκαιρη προειδοποίηση όταν οι συνθήκες γίνονται όλο και πιό ευνοϊκές για τη δημιουργία κεραυνών. Ο αισθητήρας CS110 χρησιμοποιείται σε εφαρμογές προειδοποίησης για κεραυνικά φαινόμενα καθώς και σε ερευνητικές εφαρμογές για τη μέτρηση του τοπικού ατμοσφαιρικού ηλεκτρικού πεδίου. Μετρά την κατακόρυφη συνιστώσα του ηλεκτρικού πεδίου της ατμόσφαιρας στην επιφάνεια της γης.


CS241DM - Αισθητήρας θερμοκρασίας φωτοβολταϊκού πάνελ

Ο CS241DM είναι ένας αισθητήρας θερμοκρασίας που τοποθετείται στην επιφάνεια, στο πίσω μέρος του φωτοβολταϊκού πάνελ με χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για την αξιολόγηση της απόδοσης και ρύπανσης φωτοβολταϊκών πάνελ διπλής όψης (bifacial photovoltaic module). Η κεφαλή του αισθητήρα έχει επανασχεδιαστεί για ευκολότερη εγκατάσταση. Η απόδοση των μετρήσεων έχει βελτιωθεί χάρις στο μικρότερο σε μέγεθος αποτύπωμα του αισθητήρα που έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να μειώνει τη σκίαση στο πίσω μέρος του πάνελ και να εξαλείφει την ψύξη της επιφάνειας. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την μεγαλύτερη ικανόνητα πρόσφυσης / στερέωσης του αισθητήρα στο πάνελ και το λεπτότερο καλώδιο τεφλόν με υψηλότερη αντοχή σε θερμοκρασίες. Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις επικύρωσης, κάθε CS241DM παρέχεται με πιστοποιητικό βαθμονόμησης με δυνατότητα ιχνηλάτησης NIST.


SoilVUE10 - Αισθητήρας προφίλ υγρασίας και θερμοκρασίας εδάφους

Ο SoilVUE10 είναι ένας αισθητήρας του προφίλ της περιεκτικότητας σε νερό του εδάφους που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Campbell TrueWave TDR. Αυτός ο αισθητήρας προφίλ της υγρασίας εδάφους, ηλεκτρικής αγωγιμότητας και θερμοκρασίας (VWC, permittivity, EC, temperature) αναπτύχθηκε με γνώμονα τους περιβαλλοντικούς ερευνητές και τα δίκτυα περιβαλλοντικής παρακολούθησης. Το SoilVUE10 είναι μια εξαιρετική επιλογή για οποιονδήποτε χρειάζεται να κάνει πολλαπλές μετρήσεις εδάφους σε ένα προφίλ σε έξι ή εννέα βάθη. Γρήγορη και χαμηλής επίπτωσης εγκατάσταση. Η ψηφιακή έξοδος είναι συμβατή με τα περισσότερα καταγραφικά δεδομένων της Campbell Scientific. Σχεδιασμένο για μακροχρόνια λειτουργία σε εξωτερικούς χώρους.

Δείτε το φυλλάδιο

237-L - Αισθητήρας υγρασίας φύλλου

Ο αισθητήρας 237-L μέτρα την υγρασία φύλλου με προσδιορισμό της ηλεκτρικής αντίστασης πάνω στην επιφάνεια του αισθητήρα (μια υγρή επιφάνεια έχει μικρότερη αντίσταση). Κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί το ποσοστό του χρόνου που μία επιφάνεια φύλλου είναι υγρή, έναντι του χρόνου που είναι ξηρή (στεγνή). Μιμείται τα χαρακτηριστικά ενός φύλλου. Η Campbell Scientific δίνει τον αισθητήρα άβαφο επιτρέποντας στους πελάτες να καθορίσουν το κατάλληλο χρώμα για την εφαρμογή στην επιφάνεια του αισθητήρα. Η κατάλληλη χρώση πρέπει να μιμηθεί τις ιδιότητες ενός τυπικού φύλλου διότι το χρώμα και το είδος της βαφής επιδρούν στις επιδόσεις του αισθητήρα.

Δείτε το φυλλάδιο

CS506 - Αισθητήρας υγρασίας καύσιμης ύλης

Ο CS506 είναι ένας αισθητήρας υγρασίας καύσιμης ύλης που μετρά την περιεκτικότητα σε υγρασία του 10-ωρου stick 26601 υγρασίας καυσίμης ύλης. Το 26601 stick μιμείται την περιεκτικότητα σε υγρασία ενός παρόμοιου μεγέθους κλαδιού επί του εδάφους σε ένα δάσος. Ο συνδυασμός CS506/26601 χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της υγρασίας καύσιμης ύλης των δασών και της επικινδυνότητας εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών και συχνά ενσωματώνονται σε ειδικούς μετεωρολογικούς σταθμούς πρόβλεψης δασικών πυρκαγιών.


HS2 - Μέτρηση της υγρασίας εδάφους

Φορητό υγρασιόμετρο με οθόνη LCD για την μέτρηση της υγρασίας εδάφους (ογκομετρικής περιεκτικότητας σε νερό) με ανθεκτικό σχεδιασμό του αισθητήρα Hydrosense II που επιτρέπει την διείσδυση του σε σκληρότερα εδάφη, bluetooth και ενσωματομένο GPS. Συνδυάζεται με τους αισθητήρες υγρασίας εδάφους CS658 ή CS659.

Λεπτομέρειες