Ειδικός εξοπλισμός για την αγροτική παραγωγή

Αισθητήρες μέτρησης - Καταγραφικά & Ελεγκτές - Ζυγιστικά

Ειδικοί αισθητήρες για την διαχείριση / μέτρηση της υγρασίας, της θερμοκρασίας, του επιπέδου αμμωνίας, της ποσότητας υγρασίας εδαφους και άλλων ζωτικών παραγόντων σε αγροτικές καλλιέργιες / φυτική παραγωγή, στην κηπευτική, θερμοκήπια, υδροπονικές καλλιέργειες. Καταγραφικά και Ελεγκτές. Ζυγιστικά για σιλό. Έξυπνοι μετρητές για γεωργικά μηχανήματα.

Διατίθενται διάφοροι εξειδικευμένοι ασύρματοι αισθητήρες με μπαταρία για εφαρμογή στην κηπευτική και σε καλλιέργιες που πραγματοποιούνται σε θερμοκήπια όπως για μέτρηση της θερμοκρασίας φυτών, βάρους, ανάπτυξης μίσχου, φωτοσυνθετικά ενεργής ακτινοβολίας, φωτισμού.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να βρείτε την λύση που ταιριάζει στην περιπτωσή σας.

Αισθητηρες κλίματος


Aranet T/RH IP67 Ασύρματος αισθητήρας κατάλληλος για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας του αέρα. Είναι ερμητικά σφραγισμένος και διαθέτςι στεγανότητα IP 67, η οποία εξασφαλίζει εξαιρετική αντοχή σε σκληρές συνθήκες περιβάλλοντος.


Aranet T/RH RS Ασύρματος αισθητήρας με κλωβίσκο προστασίας. Ο κλωβίσκος προστασίας (Convection Radiation Shield) σε συνδυασμό με τον αισθητήρα θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας παρέχει ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας αέρα σε θερμοκήπια.


Aranet VWC Ασύρματος αισθητήρας υγρασίας εδάφους VWC για μέτρηση της ογκομετρικής περιεκτικότητας σε νερό του εδάφους (volumetric water content). Βοηθά στον προσδιορισμό του βέλτιστου ποτίσματος των φυτών, με στόχο να πετύχουμε την βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών και οικονομία στην χρήση του νερού άρδευσης.


Aranet VWC / EC / T Ασύρματος αισθητήρας για μέτρηση της ογκομετρικής περιεκτικότητας σε νερό του εδάφους (VWC), της ηλεκτρικής αγωγιμότητας (EC) και της θερμοκρασίας του εδάφους. Ο μετρητής EC βοηθά να προσδιοριστεί εάν τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών των λιπασμάτων είναι επαρκή για τη βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Χρήσιμος στον προσδιορισμό του βέλτιστου ποτίσματος.


Aranet PAR Ο ασύρματος αισθητήρας PAR Aranet για τη μέτρηση της φωτοσυνθετικά ενεργής ακτινοβολίας μας βοηθά στον προσδιορισμό της ποσότητας φωτός στην οποία εκτίθενται τα φυτά. Μετρά το PPFD (Photosynthetic Photon Flux Density / Φωτοσυνθετική πυκνότητα ροής φωτονίων).


Aranet LUX Ο ασύρματος αισθητήρας LUX Aranet μετρά την στάθμη φωτισμού (φως περιβάλλοντος). Ανιχνεύει το φως περιβάλλοντος σε κάθε είδους στεγασμένου χώρου - θερμοκήπια, γραφεία, χώρους λιανικής και άλλους χώρους που απαιτούν συντονισμένες λύσεις φωτισμού.


Aranet CO2 / T / Patm Ο ασύρματος αισθητήρας Aranet CO2 / T / Patm μπορεί να μετρά τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια αποκλείοντας άλλες οργανικές ενώσεις αερίου, την θερμοκρασία του αέρα και την ατμοσφαιρική πίεση. Στεγανότητα IP67.

Ειδικοί Αισθητηρες για την κηπευτική


Aranet IR Plant Temperature Υπέρυθρο ασύρματο θερμόμετρο για μέτρηση της θερμοκρασίας φυτών στη βιομηχανία κηπευτικών, σε θερμοκήπια κλπ. Η θερμοκρασία του φυτού είναι μια κρίσιμη παράμετρος για τον προσδιορισμό του ελλείμματος πίεσης ατμών. Σχεδιασμένο ειδικά για τη βιομηχανία κηπευτικών.


Aranet Weight Ο ασύρματος αισθητήρας βάρους Aranet επιτρέπει την στενή παρακολούθηση της ανάπτυξης των φυτών, επιτρέποντας έτσι ακριβέστερη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών των φυτών. Το βάρος των φυτών είναι απαραίτητο για τον ποσοτικό προσδιορισμό της ανάπτυξης και της αύξησης της βιομάζας στα φυτά.


Aranet Stem Micro-Variation Ο ασύρματος αισθητήρας Stem Micro-Variation Aranet για τη μέτρηση της ανάπτυξης μίσχου μας επιτρέπει τη διερεύνηση των επιπτώσεων του ρυθμού άρδευσης και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων στα θερμοκήπια στην ανάπτυξη των φυτών. Μετρά τις μικρομεταβολές της διαμέτρου των μίσχων σε φυτά.

Αισθητηρες εγγύτητας (στάθμης)


DOL 20 Χωρητικός αισθητήρας επίπεδος Είναι ένας χωρητικός αισθητήρας εγγύτητας για την ανίχνευση χαλαρών και στερεών υλικών σε γεωργικούς και βιομηχανικούς τομείς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της στάθμης σε σιλό, κάδους κλπ.


Aranet Ultrasonic Distance Ο ασύρματος αισθητήρας απόστασης Aranet χρησιμοποιεί υπερήχους για τη μέτρηση της απόστασης από ένα αντικείμενο. Κατάλληλος για ένα ευρύ φάσμα υγρών και στερεών υλικών. Για τη μέτρηση της στάθμης σιταριού σε σιλό, υγρού σε ένα δοχείο, στάθμης δεξαμενής νερού.


DOL 27 Χωρητικός αισθητήρας κυλινδρικός Ø 30mm Ο DOL 27 και η έκδοση iDOL 27 είναι χωρητικοί αισθητήρες εγγύτητας διαμέτρου 30 mm που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση χαλαρών και στερεών υλικών. Οι λυχνίες LED που διαθέτουν υποδεικνύουν την κατάσταση των αισθητήρων. Διαθέτουν προστασία IP69k και NEMA 1/3/4/6/12/13.

Καταγραφικά / Ελεγκτές & Εκπομποί


HOBO MX2307 Χαμηλού κόστους, Bluetooth καταγραφικό υγρασίας και θερμοκρασίας του εδάφους. Είναι ιδανικό για ερευνητές και καλλιεργητές που αναζητούν τα ακριβή δεδομένα που χρειάζονται για εξοικονόμηση νερού και βελτίωση των αποδόσεων των καλλιεργειών.


HOBO MX2305 Bluetooth καταγραφικό θερμοκρασίας με δείκτη προστασίας ΙΡ67 και εύρος εφαρμογής −40...+70 °C.


HOBO MX2201 Mini καταγραφικό Bluetooth για εξωτερικούς χώρους και για μέτρηση θερμοκρασίας υδάτων με δυνατότητα βύθισης έως τα 30 m με εύρος μέτρησης −20...+70 °C.


HOBO UA-001-08 Mini καταγραφικό USB για εξωτερικούς χώρους και για μέτρηση θερμοκρασίας υδάτων με δυνατότητα βύθισης έως τα 30 m με εύρος μέτρησης −20...+70 °C.


HOBO MX2301 Bluetooth καταγραφικό υγρασίας & θερμοκρασίας με δείκτη προστασίας ΙΡ67 και εύρος εφαρμογής 0...100 %RH, −40...+70 °C.


Aranet PRO Ασύρματο καταγραφικό & IoT Gateway με εμβέλεια έως 3 Km που διαθέτει ενσωματωμένο web server και μπορεί να δεχθεί έως 100 ασύρματους αισθητήρες της σειράς Aranet ή άλλων κατσκευαστών μέσω ειδικών ασύρματων μονάδων αναλογικής εισόδου.


Aranet 0-10V DC Ο ασύρματος εκπομπός τάσης DC της σειράς Aranet συνδυάζεται με οποιονδήποτε αισθητήρα τρίτου κατασκευαστή που έχει έξοδο σήματος 0-10V DC ώστε να μπορούν να συνδεθούν με την βάση καταγραφής Aranet PRO. Στεγανότητα IP68.


CR310 Καταγραφικό ελεγκτής πολλαπλών χρήσεων, μικρού μεγέθους, με 6 κανάλια γενικής χρήσης (6 AI ή 4 DI/DO - 2 AI), 2 AO, 2 DI/DO για σύνδεση με πλήθος αισθητήρων. Μπορεί να λειτουργήσει και σαν IoT Gateway.


HOBO RX2102 Καταγραφικό με μετάδοση των μετρήσεων μέσω 4G LTE στο cloud, με δυνατότα σύνδεσης 5 ενσύρματων αισθητήρων & ενσωματωμένο φωτοβολταϊκό πάνελ.

Όργανα μέτρησης χειρός


Agreto HFM II - Μετρητής υγρασίας σε σανό και άχυρο Είναι μια συσκευή γρήγορου προσδιορισμού για τη μέτρηση της υγρασίας και θερμοκρασίας συμπιεσμένου σανού και άχυρου. Αυτό μετριέται με την εισαγωγή της λόγχης στη μπάλα. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο.


Agreto Temperature probe Ο μετρητής θερμοκρασίας Agreto είναι μια συσκευή για τη μέτρηση της θερμοκρασίας σε γεωργικά προϊόντα. Η λόγχη εισάγεται στο υλικό. Ο αισθητήρας στο άκρο μετρά τη θερμοκρασία, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη της λαβής. Κατάλληλος για Σιτηρά, Ροκανίδια ξύλου, Σανό, Κομποστ.


Agreto Soil compaction tester Το εδαφοδιαπερατόμετρο Agreto, μετρητής συμπίεσης εδάφους, είναι μια συσκευή για τον προσδιορισμό της συμπίεσης του εδάφους σε γεωργική γη. Βοηθά στη διασφάλιση καλύτερης δομής του εδάφους. Βοηθά στην επίτευξη υψηλότερων αποδόσεων συγκομιδής.


HS2 Υγρασιόμετρο για την μέτρηση της υγρασίας εδάφους με ανθεκτικό σχεδιασμό του αισθητήρα που επιτρέπει την διείσδυση του σε σκληρότερα εδάφη, οθόνη LCD, bluetooth και ενσωματομένο GPS.


CIRAS-4 Φορητό σύστημα μέτρησης της φωτοσύνθεσης. Το CIRAS-4 είναι η 4η γενιά CIRAS και είναι εργαλείο για υψηλού επιπέδου έρευνες και η τέλεια επιλογή για τη μέτρηση: φωτοσύνθεσης, φθορισμού χλωροφύλλης, αναπνοής εδάφους, canopy assimilation.


EGM-5 Φορητός αναλυτής αερίου CO2. Ένα ανθεκτικό, εξαιρετικά φορητό όργανο για χρήση στο εργαστήριο και το πεδίο. Η τέλεια λύση για τις μετρήσεις της εκροής CO2 από το έδαφος και της καθαρής ροής CO2 των φυλλωμάτων.

Μετρητές για γεωργικά μηχανήματα


Agreto hour meter Μετρητής ωρών λειτουργίας, ωρομετρητής, Agreto κατάλληλος για όλους τους τύπους γεωργικών μηχανών. Ανάλογα με την έκδοσή του, η καταμέτρηση πραγματοποιείται μέσω δόνησης / κίνησης ή μέσω αισθητήρα.


Agreto AgriCounter Drive Ο μετρητής AgriCounter Drive είναι ένας απολύτως αδιάβροχος μετρητής για μηχανές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στούς κύριους τροχούς μεταφοράς όσο και σε βοηθητικούς τροχούς στήριξης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μετρήσει την επιφάνεια εργασίας, την απόσταση ή μόνο τον αριθμό των στροφών.


Agreto AgriCounter Load Το AgriCounter Load είναι μια συσκευή μέτρησης με προστασία από παραβιάσεις για τον προσδιορισμό του αριθμού των φορτίων που μεταφέρονται από οχήματα μεταφοράς. Επιπλέον, μπορούν να μετρηθούν και οι ώρες λειτουργίας. Τοποθετείται απευθείας στον δείκτη στάθμης ενός βυτιοφόρου πολτού ή σε κινούμενο τμήμα ρυμουλκούμενου ή ημιρυμουλκούμενου βυτίου.


Agreto PFM II Ο μετρητής υγρασίας Agreto PFM II για χορτοδετικό είναι μια συσκευή που επιτρέπει τον γρήγορο προσδιορισμό της περιεκτικότητας σε υγρασία κατά τη διαδικασία της δεματοποίησης. Ο αισθητήρας που είναι τοποθετημένος στο χορτοδετικό μετρά την περιεκτικότητα σε υγρασία του υλικού σε πραγματικό χρόνο κατά τη διαδικασία της δεματοποίησης και αυτό επιτρέπει στον οδηγό να αντιδράσει αμέσως. Εύκολη εγκατάσταση σε χορτοδετικό.

Ζυγαριές για σιλό


Agreto Ζυγαριά kit για σιλό, δεξαμενές, μύλους Το κιτ ζυγαριάς Agreto με πόδια ζύγισης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να τοποθετήσετε εκ των υστέρων σε σιλό, δεξαμενές, μύλους κ.λπ. εξοπλισμό ζύγισης. Τα πόδια ζύγισης είναι στιβαρά, αδιάβροχα και πολύ εύκολα στην εγκατάσταση. Το εύρος ζύγισης είναι από 3.000 έως 8.000 κιλά.

Κατάλογοι εταιρειών με σχετικά προϊόντα


Επαγγελματικός εξοπλισμός μέτρησης για αγρότες (συσκευές μέτρησης, μετρητές για γεωργικά μηχανήματα, ζυγαριές για τον γεωργικό τομέα)


Η ασύρματη IoT λύση της σειράς Aranet διαθέτει προϊόντα για τη μέτρηση της θερμοκρασίας, της υγρασίας, του CO2 κ.α. περιβαλλοντικών παραμέτρων για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.


Η Campbell Scientific, κατασκευάζει καταγραφικά, συστήματα συλλογής δεδομένων, αισθητήρες καθώς και προϊόντα για τη μέτρηση και τον έλεγχο που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο στον τομέα της έρευνας και της βιομηχανίας.


Αισθητήρες υψηλής ποιότητας (χωρητικούς / στάθμης, κλίματος και διαχείρισης) για τη βελτίωση της ζωικής παραγωγής και της καλής διαβίωσης των ζώων.


Η εταιρεία ONSET παρέχει ένα ευρύ φάσμα λύσεων μέτρησης της θερμοκρασίας, υγρασίας και άλλων παραμέτρων. Διαθέτει καταγραφικά με δυνατότητα σύνδεσης αυτών σε cloud πλατφόρμα που διαθέτει τηλε-ειδοποίηση με email/sms.


Συσκευές μέτρησης φωτοσύνθεσης, αναπνοής εδάφους, ανάλυσης αερίων CO2/H2O και ανακλαστικότητας της βλάστησης.

Καλέστε μας, να βρούμε μαζί την λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.