ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, STEM

για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι & για διδασκαλία σε σχολικές μονάδες

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και την διαθεσιμότητά τους, επικοινωνήστε μαζί μας.

Ρομποτική - Thymio robot

Το εκπαιδευτικό ρομπότ Thymio είναι ένα μικρό ρομπότ που θα σας επιτρέψει να ανακαλύψετε τον κόσμο της ρομποτικής και της τεχνολογίας, να μάθετε τη γλώσσα των ρομπότ και να μυηθείτε στον προγραμματισμό. Μπορείτε να το προγραμματίσετε και να πραγματοποιήσετε πολλά πειράματα. Με το Thymio, οι βασικές αρχές της ρομποτικής και του προγραμματισμού γίνονται έννοιες που ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για ηλικίες από 6 έως 99 ετών.

Το Thymio είναι το ιδανικό ρομπότ για παιδιά για χρήση στο σπίτι με σκοπό την δημιουργική απασχόληση / παιχνίδι (Παίζω & Μαθαίνω) αλλά και για σχολικές μονάδες. Δημιούργησε - Προγραμμάτισε - Μάθε με συντροφιά το εκπαιδευτικό ρομπότ thymio. Μόνος, με τους φίλους ή τους γονείς σας, προγραμματίστε το ρομπότ σας ώστε να γίνει ο ήρωας των περιπετειών σας. Μπορείτε να μάθετε προγραμματισμό με τη χρήση του ρομπότ Thymio μέσω μιας σειράς διαφόρων γλωσσών και περιβαλλόντων που διαθέτει. Οι βασικές συμπεριφορές του ρομπότ και τα διαφορετικά περιβάλλοντα προγραμματισμού επιτρέπουν σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω να ανακαλύψουν τον φανταστικό κόσμο της ρομποτικής και της τεχνολογίας.

Το ρομπότ Thymio δημιουργήθηκε από το EPFL (École polytechnique fédérale de Lausanne) με τη βοήθεια άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων και εκπαιδευτικών.

Δείτε τα προϊόντα

Εξοπλισμός STEM

Διαθέτουμε σετ βασισμένα είτε στον μικροελεγκτή Arduino είτε στον μικρουπολογιστή χαμηλού όγκου & κατανάλωσης Raspberry Pi, που περιλαμβάνουν σε πλαστικό κουτί αποθήκευσης όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε κυκλώματα που θα σας διδάξουν πώς να διαβάζετε αισθητήρες, να εμφανίζετε πληροφορίες σε μια οθόνη LCD, να χρησιμοποιείτε κινητήρες και πολλά άλλα.

Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό ή τα ηλεκτρονικά για να χρησιμοποιήσετε αυτό τα σετ. Συνοδεύονται από εγχειρίδιο χρήσης και ασκήσεων στα Ελληνικά που σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα για το πώς να συνδέσετε τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που παρέχονται στο σετ για την εκτέλεση των ασκήσεων.

Το σετ SE-UNO περιλαμβάνει: Arduino UNO rev3, Τροφοδοτικό 12V DC 1A, καλώδιο τροφοδοσίας από μπαταρία, USB καλώδιο σύνδεσης με Η/Υ, οθόνη LCD 2x16 χαρακτήρων, αισθητήρα κίνησης PIR, breadboard, κινητήρα DC, αντιστάσεις, πυκνωτές, διόδους, φωτοδιόδους, φωτοαντιστάσεις, τρανζίστορ, LED, RGB LED, αισθητήρα θερμοκρασίας, ποτενσιόμετρα, buzzer, μπουτόν επαφής και καλώδια διασύνδεσης.

Το σετ SE-SBC3 περιλαμβάνει: Raspberry Pi 3 model B+ σε πλαστικό διάφανο κουτί που έχει εύκολη πρόσβαση στη θύρα I/O (GPIO), κάρτα microSD 16G Ultra Class 10 με προεγκατεστημένο το λογισμικό αρχικής παραμετροποίησης NOOBS, breadboard, cobbler kit, ribbon cable, τροφοδοτικό 5.1V/2.5Α micro USB.

Δείτε τα προϊόντα

Πειραματικές & ερευνητικές διατάξεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Κατασκευάζουμε και διαθέτουμε διάφορες πειραματικές διατάξεις & ειδικές εργαστηριακές διάταξεις για διεξαγωγή έρευνας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και συντήρησης στην Ελληνική γλώσσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές τέτοιες διατάξεις παρακάτω.

Η διάταξη STR01 είναι ένα ηλεκτρομηχανικό σύστημα παρακολούθησης του ήλιου μέσω κατάλληλων αισθητήρων, με δυνατότητα κίνησης σε δύο άξονες Ανατολής - Δύσης και Βορρά - Νότου (Πολικό). Έχει την ικανότητα υποστήριξης έως 4 φωτοβολταϊκών πλαισίων. Η διάταξη λειτουργεί με αναφορτιζόμενη μπαταρία. Η κίνηση στους δύο άξονες γίνεται με σερβοκινητήρες και κατάλληλους μειωτήρες. Έχει δυνατότητα εντοπισμού του ήλιου μετά από περίοδο νέφωσης και βήμα μετακίνησης 3° στον άξονα Ανατολής - Δύσης και 2° στον άξονα Βορρά - Νότου. Εύρος οριζόντιας μετακίνησης 260° και περιοχή αζιμούθιας μετακίνησης 15° έως 70° περίπου.

Το SE-STR02 είναι ένα ερευνητικό φωτοβολταϊκό σύστημα μικρής ισχύος που είναι κατάλληλο για την μέτρηση της απόδοσης φωτοβολταϊκών πάνελ υπό διαφορετικές γωνίες κλίσης καθώς και σύγκρισης μεταξύ σταθερών και στρεφόμενων πάνελ. Δυνατότητα χειροκίνητης τοποθέτησης στην επιθυμητή θέση και κλίση. Διαθέτει: Διαξονικό Ηλιοστάτη, φωτοβολταϊκά panels, inverter, dataLogger, αισθητήρες μέτρησης. Λογισμικό προγραμματισμού, ελέγχου και διαχείρισης του συστήματος.

Δείτε τα προϊόντα

Πειραματικές διατάξεις φυσικής για σχολεία

Κατασκευάζουμε και διαθέτουμε διάφορες πειραματικές διατάξεις για εκτέλεση πειραμάτων φυσικής σε σχολέια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και συντήρησης στην Ελληνική γλώσσα. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές τέτοιες διατάξεις παρακάτω.

Η συσκευή SE-POA01 φαινομένων πόλωσης προορίζεται για τη μελέτη του φαινομένου της πόλωσης και τη μέτρηση της γωνίας στροφής του πολωμένου φωτός που προκαλείται κατά τη διέλευση του μέσα από διαλύματα οπτικά ενεργών ουσίων.

Η συσκευή SE-GLA01 νόμου των αερίων χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση και παρατήρηση μεταβολών (P, V, T, n) συγκεκριμένης ποσότητας αερίου για την επαλήθευση των σχετικών νόμων (ιδανικών αερίων).

Η συσκευή SE-TCA01 θερμικής αγωγιμότητας είναι κατάλληλη για τη μελέτη της θερμικής αγωγιμότητας μεταλλικών ράβδων διαφορετικών μετάλλων και διατομών και την διερεύνηση του φαινομένου αποκατάστασης θερμοδυναμικής και θερμικής ισορροπίας μεταξύ δύο υγρών διαφορετικών θερμοκρασιών.

Με την συσκευή SE-SPSET μπορούμε να κάνουμε μελέτη φασμάτων εκπομπής και απορρόφησης ενώ με την συσκευή SE-251 μπορούμε να μετρήσουμε τον λόγο e/m του ηλεκτρονίου,

Δείτε τα προϊόντα

Εκπαιδευτικές διατάξεις Trainers

Διαθέτουμε διάφορες εκπαιδευτικές διατάξεις Trainers της εταιρείας K&H MFG CO LTD για εκπαίδευση στις τεχνολογίες ηλιακής κυψέλης, αιολικής ενέργειας, H2/O2 κυψέλης καυσίμου, υβριδικών συστημάτων ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ψηφιακών επικοινωνιών, βιομηχανικών ηλεκτρονικών καθώς και άλλων τεχνολογιών.

Όλες οι εκπαιδευτικές διατάξεις Trainer συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και φυλλάδια ασκήσεων στην Αγγλική γλώσσα.

Δείτε τα προϊόντα

3D σαρωτής

Ο Εκπαιδευτικός επιτραπέζιος σαρωτής 3D Scanner SE-3DSC χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας του τριγωνισμού με λέιζερ για να κάνει μια τρισδιάστατη (3D) σάρωση του αντικειμένου που βρίσκεται στο τραπέζι του. Ο σαρωτής βασίζεται στο open source project της BQ με την ονομασία Ciclop.

Το λογισμικό Horus και MeshLab, τα οποία είναι ανοιχτού κώδικα (open source), που συνοδεύουν τον σαρωτή εγκαθίστανται σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux, Windows και Mac OS.

Έχει μέγιστη ανάλυση 0.5 mm, όγκο αυτόματης σάρωσης (Φ)250x(Y)205 mm, εξάγει αρχεία με την χρήση του Horus και του Meshlab σε μορφές PLY, STL, OBJ, XYZ. Διαθέτει περιστρεφόμενη βάση για αντικείμενα μέχρι 3 Kg. Συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης στην Ελληνική γλώσσα.