ΠΡΟΪΟΝΤΑ Sensorbee

all-in-one σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα που δημιουργήθηκε για έξυπνες πόλεις

Sensorbee AB

Η Sensorbee είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κατασκευαστής all-in-one λύσεων ποιότητας αέρα με έδρα το Linköping της Σουηδίας. Κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης της ποιότητας / ρύπανσης του αέρα, λογισμικό και αναλύει πληροφορίες μεγάλου όγκου δεδομένων (big data analytics) για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις που εργάζονται για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή της είναι να εξασφαλίσει ένα πιο υγιές μέλλον για όλους, κάνοντας την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα πιο απλή, οικονομικά προσιτή και πιο αποτελεσματική από ποτέ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 από τον David Löwenbrand στο Linköping της Σουηδίας. Σήμερα το προσωπικό της εταιρείας εργάζεται στη Σουηδία καθώς και στις Φιλιππίνες. Τα προϊόντα τους παράγονται κυρίως στη Σουηδία. Η Sensorbee έχει λάβει επιχορήγηση επιχειρηματικής ανάπτυξης από το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόγραμμα διεθνοποίησης.

Παρακολούθηση δρόμου με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Στοκχόλμη

Το Hornsgatan στη Στοκχόλμη είναι εδώ και αρκετά χρόνια γνωστός ως ο δρόμος με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση της σουηδικής πρωτεύουσας. Την άνοιξη του 2021, το Σουηδικό Εθνικό Ινστιτούτο Οδοποιίας και Μεταφορών, VTI, εγκατέστησε 12 μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee γύρω από τη διασταύρωση των οδών Hornsgatan και Ringvägen. Σε αυτή τη μελέτη, ο στόχος ήταν να εξεταστεί πώς η ποιότητα του αέρα μπορεί να ποικίλλει και να αλλάζει μέσα σε πολύ μικρές περιοχές, συγκρίνοντας την με τη διέλευση κυκλοφορίας στην διασταύρωση των οδών και κατα μήκος των δρόμων. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της Sensorbee στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Sensorbee που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Sensorbee και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Sensorbee.

Κεντρικές μονάδες καταγραφής Sensorbee Air

Οι κεντρικές μονάδες καταγραφής Sensorbee Air είναι συμπαγείς μονάδες (compact) μικρού μεγέθους που μπορούν να δεχθούν μια σειρά από αισθητήρες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του τελικού χρήστη, για την μέτρηση της ποιότητας του αέρα. Διαθέτουν το module επικοινωνίας για την μετάδοση των μετρήσεων και τις υποδοχές για τους αισθητήρες. Το σύστημα ποιότητας αέρα Sensorbee Air διαθέτει πολλούς προηγμένους αισθητήρες, παρέχοντας ακριβή δεδομένα χρησιμοποιώντας βαθμονομημένους αισθητήρες. Τα δεδομένα των αισθητήρων αποθηκεύονται στην προσωρινή εσωτερική μνήμη της μονάδας ώστε να μην υπάρξουν απώλειες μετρήσεων κατά τη διάρκεια διακοπών δικτύου ή ρεύματος.

Η μονάδα Sensorbee Air μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε έναν στύλο φωτισμού ή άλλο σημείο. Στη συνέχεια με μια απλή καταχώριση της συσκευής στο λογισμικό ξεκινήστε να συλλέγετε ολοκληρωμένες πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα. Για τη διαδικασία τοποθέτησης / ενεργοποίησης της μονάδας Sensorbee Air θα χρειασθείτε έως 10 λεπτά.

Οι μονάδες Sensorbee Air σας προσφέρουν μιά λύση απλή και οικονομικά προσιτή για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.

Διατίθενται οι παρακάτω εκδόσεις


  • Sensorbee Air Pro Cellular - SB3323: επεκτάσιμη μονάδα που διαθέτει το Air Quality Front Module και επαναφορτιζόμενη Μπαταρία (Solar Panel ή καλώδιο τροφοδοσίας AC δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία)
  • Sensorbee Air Pro Cellular - SB3324: επεκτάσιμη μονάδα που διαθέτει το Air Quality Front Module και επαναφορτιζόμενη Μπαταρία αντοχής σε χαμηλές θερμοκρασίες (Solar Panel ή καλώδιο τροφοδοσίας AC δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία)
  • Sensorbee Air Pro Modbus - SB3353: επεκτάσιμη μονάδα που διαθέτει το Air Quality Front Module και χωρίς Μπαταρία (καλώδιο modbus / τροφοδοσίας δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία)
  • Sensorbee Air Lite Cellular - SB3331: μονάδα που διαθέτει το Air Quality Front Module και επαναφορτιζόμενη Μπαταρία (Solar Panel ή καλώδιο τροφοδοσίας AC δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία)
  • Sensorbee Air Lite Modbus - SB3352: μονάδα που διαθέτει το Air Quality Front Module και χωρίς Μπαταρία (καλώδιο modbus / τροφοδοσίας δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία)
  • Sensorbee Air Mobile unit: Μονάδα μέτρησης ποιότητας αέρα με GPS για τοποθέτηση σε όχημα (Αναμένεται να κυκλοφορήση σύντομα)

Air Pro: Οι μονάδες με αυτόν τον χαρακτηρισμό διαθέτουν προεγκατεστημένο το AQ front module (μετράει PM1, PM2.5, PM10, θερμοκρασία, σχετική υγρασία, βαρομετρική πίεση, VOC Index, NOx Index) και μπορούν να δεχθούν έως 3 αισθητήρες αερίων στις ειδικές εσωτερικές υποδοχές που διαθέτουν στην μονάδα τους. Επίσης μπορούν να δεχθούν εξωτερικά αισθητήρια για την μέτρηση του ανέμου, της βροχόπτωσης και άλλων παραμέτρων ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και να συνδεθει με την μονάδα απέκτασης αερίων ώστε να μετρούν έως 6 αέριους ρύπους. Oι εξωτερικοί αισθητήρες και οι αιαθητήρες αερίων δεν περιλαμβάνονται στις μονάδες και αγοράζονται ξεχωριστά.

Air Light: Οι μονάδες με αυτόν τον χαρακτηρισμό διαθέτουν προεγκατεστημένο το AQ front module και δεν επεκτείνονται με προσθήκη άλλων αισθητηρίων.

Θόρυβος περιβάλλοντος: Γνωρίστε το Ambient Noise Enhancer της Sensorbee. Με την αγορά μιας άδειας λογισμικού όλες οι μονάδες ποιότητας αέρα Sensorbee μπορούν να μετρήσουν τον θόρυβο περιβάλλοντος. Με μια ειδική τεχνολογία αιχμής dBA, επιτρέπει την παρακολούθηση του θορύβου σε πραγματικό χρόνο παράλληλα με τις μετρήσεις της ποιότητας του αέρα μέσω των υπαρχουσών συσκευών Sensorbee. Ένα επιπλέον ποιοτικό χαρακτηριστικό για να αναβαθμίσετε την περιβαλλοντική παρακολούθηση!

Επικοινωνία: Υπάρχουν 2 τρόποι (Cellular, Modbus RTU) για την αποστολή των μετρήσεων στο λογισμικό. Τα μοντέλα Cellular χρησιμοποιούν δίκτυο κινητής τηλεφωνίας LTE Cat M1 ή NB-IoT με Nano SIM card. Τα μοντέλα Modbus RTU διαθέτουν εσωτερικά κλέμα για τον τερματισμό του καλωδίου δικτύου modbus.

Τροφοδοσία: Μπορεί να γίνει είτε με την χρήση φωτοβολταϊκού πάνελ (Solar Panel) ή μέσω τροφοδοσίας AC ανάλογα με την επιλογή του χρήστη. Τα μοντέλα με την σήμανση "με Μπαταρία" διαθέτουν ενσωματομένη επαναφορτιζόνη μπαταρία. Τα μοντέλα με την σήμανση "χωρίς Μπαταρία" δεν διαθέτουν μπαταρία ούτε μπορεί να προστεθεί σαν αξεσουάρ αργότερα.

Δείτε το φυλλάδιο

Aισθητήρες ποιότητας αέρα & άλλων παραμέτρων

Το σύστημα ποιότητας αέρα Sensorbee διαθέτει πολλούς προηγμένους αισθητήρες, παρέχοντας ακριβή δεδομένα χάρη στην βαθμονομησή τους. Διατίθενται οι παρακάτω αισθητήρες και module:

AQ front module: Το module έχει πολλούς ενσωματωμένους αισθητήρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις μονάδες Sensorbee Air Pro. Διαθέτει αισθητήρα σωματιδίων υψηλής απόδοσης ικανό να μετρήσει σωματίδια (PM1.0, PM2.5, PM10). Επίσης διαθέτει αισθητήρες θερμοκρασίας, σχετικής υγρασίας, βαρομετρικής πίεσης, VOC Index, NOx Index. Με την προσθήκη άδειας ξεκλειδώνει η δυνατότητα μέτρησης του θορύβου περιβάλλοντος.

Αισθητήρες αερίων: Διατίθενται module βαθμονομημένων αισθητήρων αερίων (διοξείδιο του αζώτου NO2, όζον O3, μονοξείδιο του άνθρακα CO, διοξείδιο του άνθρακα CO2, διοξείδιο του θείου SO2, μονοξείδιο του αζώτου NO) που μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στις ειδικές εσωτερικές υποδοχές που διαθέτουν οι μονάδες Sensorbee Air Pro και οι μονάδες επέκτασης αερίων (Air Pro Gas Extender Unit).

Εξωτερικά αισθητήρια: Διατίθενται αισθητήρια για τις μονάδες Sensorbee Air Pro που συνδέονται ενσύρματα για την μέτρηση των παραμέτρων της διεύθυνσης και ταχύτητας αέρα (ανεμόμετρο), ύψους βροχής (βροχόμετρο), θερμοκρασίας/υγρασίας υψηλής ακρίβειας κλπ.

Δείτε το φυλλάδιο

Aξεσουάρ & Παρελκόμενα

Το σύστημα ποιότητας αέρα Sensorbee διαθέτει μια σειρά αξεσουάρ για την σύνδεση των εξωτερικών αισθητηρίων, για την στήριξη και ηλεκτρική τροφοδοσία των μονάδων Sensorbee Air.

Air Pro Gas Extender Unit: Μονάδα επέκτασης που μπορεί να δεχθεί έως 3 αισθητήρες αερίων στις ειδικές εσωτερικές υποδοχές που διαθέτει και συνδέεται ενσύρματα μόνο με τις μονάδες Sensorbee Air Pro. Με την χρήση μιας τέτοιας μονάδας μπορούμε να μετρήσουμε έως 6 αέρια σε μια μονάδα Sensorbee Air Pro.

Solar Panel: Διατίθενται 2 διαφορετικής ισχύος φωτοβολταϊκά πάνελ (7W, 14W). Το φωτοβολταϊκό πάνελ διαθέτει σύστημα στήριξης για τη μονάδα Sensorbee Air, η οποία μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του πάνελ. Η μονάδα σαν σύνολο (πάνελ + Sensorbee Air) μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σε στύλο αλλά και σε τοίχο χάρις στον ειδικό σχεδιασμό του μηχανισμού στήριξης. Επίσης μπορούν να ρυθμιστούν διαφορετικές γωνίες του φωτοβολταϊκού πάνελ.

Καλώδια τροφοδοσίας: Τα συστήματα Sensorbee Air Pro και Light είναι ευέλικτα ως προς τις πηγές ενέργειας, δηλ. μπορούν να τροφοδοτηθούν από σταθερή πηγή ενέργειας AC ή φωτοβολταϊκό πάνελ. Όλα τα μοντέλα Sensorbee Air είναι εξοπλισμένα με μια στιβαρή υποδοχή 4-pin M8, ικανή να χειριστεί ένα εύρος τάσης εισόδου 5V-12V. Διατίθενται τρία μήκη καλωδίου (2m, 5m, 10m) για το καλώδιο τροφοδοσίας M8 σε USB, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα μετασχηματιστή USB 1A 5V ή να τροποποιηθεί για μια πηγή 12 V εάν χρειάζεται. Ένα καλώδιο επέκτασης ισχύος M8-M8 μήκους 2m μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της απόστασης μεταξύ ενός ηλιακού πάνελ και της μονάδας βάσης.

Καλώδια εξωτερικών αισθητηρίων: Μεγιστοποιήστε τις δυνατότητες του Sensorbee Pro με τους εξωτερικούς αισθητήρες Sensorbee. Χρησιμοποιήστε τον ειδικού σχεδιασμού υποδοχέα μας για να συνδέσετε απευθείας έναν μόνο αισθητήρα ή επιλέξτε έναν διαχωριστή (splitter) για να συνδέσετε πολλαπλούς αισθητήρες σε αλυσίδα. Αυτή η ευελιξία εξασφαλίζει τη βέλτιστη προσαρμοστικότητα για όλες τις ανάγκες σας. Τα καλώδια εξωτερικού αισθητήρα Sensorbee χρησιμοποιούν 6-pin M8. Η λύση παρέχει προστασία IP67 με μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας.

Δείτε το φυλλάδιο

Λογισμικό cloud

Πως δουλεύει το σύστημα; Πώς βλέπει ο τελικός χρήστης τις μετρήσεις από τις μονάδες Sensorbee Air; Απλά με τα παρακάτω βήματα οι μετρήσεις γίνονται διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο στον τελικό χρήστη.

  1. Οι αισθητήρες των μονάδων Sensorbee Air πραγματοποιούν την μέτρηση των παραμέτρων ανάλογα με τον ρυθμό δειγματοληψίας που έχουμε ρυθμίσει την μονάδα.
  2. Οι μετρήσεις αποστέλονται από την μονάδα Sensorbee Air μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας NB-IoT / LTE-M στην cloud υπηρεσία της Sensorbee ή σε άλλη cloud υπηρεσία (πχ. mymeasurements.eu, Azure IoT, Amazon IoT κλπ) ή ακόμα και σε υπηρεσία που μπορεί να διαθέτετε ή να εγκαταστήσετε (on-premise) στις εγκαταστάσεις σας αρκεί να υποστηρίζει το πρωτόκολλο LWM2M.
  3. Έχετε πρόσβαση και χρησιμοποιείτε τα δεδομένα σας μέσω της cloud εφαρμογής Web της Sensorbee ή μέσω της διεπαφής χρήστη άλλης cloud υπηρεσίας ανάλογα με το που στέλνετε τα δεδομένα.

Το Sensorbee Air υποστηρίζει πολλά back-ends ενσωματώνοντας το πρωτόκολλο LWM2M στις μονάδες Sensorbee Air. Αυτό δίνει πρόσβαση σε ένα πλήθος back-ends που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο καθώς και στην cloud εφαρμογή της Sensorbee.

Επίσης η cloud εφαρμογή της Sensorbee έχει την δυνατότητα αποστολής των δεδομένων με Push και Rest API σε cloud υπηρεσίες ή εφαρμογές τρίτων.

Η cloud υπηρεσία mymeasurements.eu που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας είναι συμβατή με τις μονάδες Sensorbee Air και μπορούμε να αναπτύξουμε ειδικά dashboards σύμφωνα με τις ανάγκες και την εφαρμογή σας.

Δείτε το φυλλάδιο

Sensorbee για απλή, οικονομικά προσιτή παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα