Παρακολούθηση δρόμου με μεγάλη ατμοσφαιρική ρύπανση στη Στοκχόλμη

Εγκατάσταση 12 μονάδων μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee

18-05-2023 16:00:00

Το Hornsgatan στη Στοκχόλμη είναι εδώ και αρκετά χρόνια γνωστός ως ο δρόμος με την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση της σουηδικής πρωτεύουσας. Την άνοιξη του 2021, το Σουηδικό Εθνικό Ινστιτούτο Οδοποιίας και Μεταφορών, VTI, εγκατέστησε 12 μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee γύρω από τη διασταύρωση των οδών Hornsgatan και Ringvägen.

Οι λόγοι πίσω από τις υψηλές εκπομπές στον δρόμο Hornsgatan είναι η μεγάλη κυκλοφορία και η χαμηλή διασπορά των ρύπων. Κατά τη διάρκεια ορισμένων ημερών ο δρόμος μπορεί να έχει μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο από έως και 23.000 οχήματα, γεγονός που μπορεί να έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων καθώς και στο περιβάλλον.

Σε αυτή τη μελέτη, ο στόχος ήταν να εξεταστεί πώς η ποιότητα του αέρα μπορεί να ποικίλλει και να αλλάζει μέσα σε πολύ μικρές περιοχές, συγκρίνοντας την με τη διέλευση κυκλοφορίας στην διασταύρωση των οδών και κατα μήκος των δρόμων. Επομένως οι μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee τοποθετήθηκαν πολύ κοντά η μία στην άλλη (20-40 μέτρα).Οι μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη τροφοδοτούνταν με φωτοβολταϊκά πάνελ, χωρίς να απαιτείται άλλη πηγή ενέργειας. Οι μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα εγκαταστάθηκαν σε φορητούς στύλους και σήματα κυκλοφορίας γύρω από τη διασταύρωση των οδών Hornsgatan και Ringvägen.

Ο εξοπλισμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη ήταν οι μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee.

Θα θέλατε να πραγματοποιήσετε μια μελέτη χρησιμοποιώντας τις μονάδες μέτρησης της ποιότητας αέρα Sensorbee;
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για αυτή την compact all-in-one οικονομική λύση με χρόνο εγκατάστασης έως 10 λεπτά ανά μονάδα.

Διαβάστε εδώ το άρθρο στην πηγή δημοσίευσης αυτού. Δείτε εδώ αναλυτικά τα προϊόντα της Sensorbee.

Επιστροφή στον κατάλογο άρθρων.