ΜΕΤΡΗΣΗ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

της βλάστησης με φορητές συσκευές φασματικής ανάλυσης

Η γκάμα των προϊόντων της PP Systems (UniSpec-SC και UniSpec-DC) έχει γίνει βιομηχανικό πρότυπο για τη μέτρηση της ανάκλασης της βλάστησης από τα μεμονωμένα φύλλα σε whole canopies και large transects. Οι πελάτες των προϊόντων αυτών αποτελούνται από ερευνητές και φοιτητές από πανεπιστήμια και κολέγια, κρατικά ερευνητικά ινστιτούτα και ερευνητικά εργαστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα όργανα αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε μερικά από τα σκληρότερα περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο.

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας PP Systems που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την PP Systems και τον κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε τον κατάλογο προϊόντων της PP Systems.

UniSpec-SC Σύστημα φασματικής ανάλυσης

Το UniSpec-SC είναι ένα φορητό όργανο με ένα μόνο κανάλι (VIS/NIR) και συνήθως αναφέρεται ως "ανακλασιόμετρο φύλλου" (leaf reflectometer). Είναι ένα ιδανικό εργαλείο για τη μέτρηση της ανακλαστικότητας σε επίπεδο φύλλου (ακόμα και σε μικρά φυλλαράκια ή πευκοβελόνες), καθώς και για χρήση σε εφαρμογές απομακρυσμένων μετρήσεων σε οικοσυστήματα. Είναι πραγματικά ένα αυτόνομο σύστημα που δεν απαιτεί ξεχωριστό υπολογιστή για λειτουργία.

Η καρδιά του UniSpec-SC είναι ένας υψηλής ακρίβειας ανιχνευτής μιας μικροσκοπικής συστοιχίας φωτοδιόδων, ο οποίος διαθέτει υψηλή ευαισθησία, επαναληψιμότητα και μακροπρόθεσμη σταθερότητα ως προς την βαθμονόμηση. Με μια ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion 7.2V που παρέχει ισχύ σε ολόκληρο το σύστημα, το UniSpec-SC μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για 4-6 ώρες στο πεδίο. Το UniSpec-SC διαθέτει επίσης μια πηγή φωτός αλογόνου βολφραμίου, η οποία παρέχει μια σταθερή, ρυθμιζόμενη από το χρήστη πηγή φωτός για τη μέτρηση της ανακλαστικότητας του φύλλου στο VIS/NIR. Σε αντίθεση με άλλα όργανα απομακρυσμένων μετρήσεων, το UniSpec-SC διαθέτει μια καινοτόμο, εργονομική κονσόλα συστήματος σχεδιασμένη ειδικά για απαιτητικές συνθήκες. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ διαθέσιμων για χρήση με το UniSpec-SC, συμπεριλαμβανομένων οπτικών ινών, συνδετήρων φύλλων, φακού FOV, cosine receptor (μετρητής με απόκριση συνημιτόνου), εξωτερικής μπαταρίας και προτύπων αναφοράς.

Τεχνικό Φυλλάδιο

UniSpec-DC Σύστημα φασματικής ανάλυσης

Το UniSpec-DC είναι ένα φορητό όργανο δύο καναλιών (VIS/NIR) ικανό για μη επιτηρούμενη και ταυτόχρονη μέτρηση προσπίπτοντος και ανακλώμενου φωτός υπό οποιεσδήποτε ατμοσφαιρικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της νέφωσης. Είναι πραγματικά ένα αυτόνομο σύστημα που δεν απαιτεί ξεχωριστό υπολογιστή για λειτουργία.

Το UniSpec-DC διαθέτει δύο υψηλής ανάλυσης ανιχνευτές συστοιχίας μικροσκοπικών φωτοδιόδων που διαθέτουν υψηλή ευαισθησία, επαναληψιμότητα και μακροπρόθεσμη σταθερότητα ως προς την βαθμονόμηση. Το UniSpec-DC διαθέτει ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-Ion 7.2V, η οποία παρέχει ισχύ στο σύστημα. Μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία συνήθως διαρκεί μέχρι και 10 ώρες συνεχούς χρήσης στο πεδίο. Το UniSpec-DC διαθέτει μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ όπως οπτικές ίνες, φακό FOV, cosine receptor (μετρητή με απόκριση συνημιτόνου), εξωτερική μπαταρία και πρότυπα αναφοράς. Διαθέτει μια καινοτόμο, εργονομική κονσόλα συστήματος σχεδιασμένη ειδικά για απαιτητικές συνθήκες. Περιλαμβάνει επίσης ένα ισχυρό πακέτο λογισμικού που σας επιτρέπει να μετράτε και να αναλύετε την αντανάκλαση με on-line βοήθεια που σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα.

Τεχνικό Φυλλάδιο