Παγκόσμια ημέρα Μετρολογίας 2021 - Μέτρηση για την Υγεία

20-05-2021 13:00:00

Η 20η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας, που εορτάζει την επέτειο της υπογραφής της συνθήκης Metre Convention το 1875. Αυτή η συνθήκη παρέχει τη βάση για ένα παγκόσμιο συνεκτικό σύστημα μετρήσεων που υποστηρίζει την επιστημονική ανακάλυψη και καινοτομία, τη βιομηχανική κατασκευή και το διεθνές εμπόριο, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προστασία του παγκόσμιου περιβάλλοντος.

Το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 2021 είναι η Μέτρηση για την Υγεία. Αυτό το θέμα επιλέχθηκε για να πληροφορήσει για τον σημαντικά ρόλο που παίζει η μέτρηση στην υγεία, και έτσι στην ευημερία όλων μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 2021 έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος επικεντρώνεται στη γρήγορη και αποτελεσματική ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19.

Η ταχύτητα και η σοβαρότητα με την οποία ο ιός επηρέασε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2020 ανάγκασε τις κυβερνήσεις να ανταποκριθούν γρήγορα. Από την αρχή, προέκυψαν νέες απαιτήσεις μέτρησης, ξεκινώντας από την ανάγκη για μεγάλης κλίμακας δοκιμές για την παρουσία του ιού και την απόδοση του εξοπλισμού ατομικής προστασίας. Στη συνέχεια, η ανάπτυξη εμβολίων εξαρτήθηκε από την ακριβή αναγνώριση και μέτρηση σύνθετων μορίων πρωτεΐνης και RNA.

Η μετρολογική κοινότητα σε όλο τον κόσμο έχει εμπλακεί σε αυτές τις νέες εθνικές και παγκόσμιες προκλήσεις και έχει χρησιμοποιήσει την καθιερωμένη εμπειρία της επιστήμης της μέτρησης για να αντιμετωπίσει τις εθνικές ανάγκες ...

Απόσπασμα του Μηνύματος από τους διευθυντές των BIPM και BIML για την Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας 2021 από www.worldmetrologyday.org

Η Παγκόσμια Ημέρα Μετρολογίας διοργανώνεται από το BIPM και το OIML με το φετινό θέμα να είναι «Μέτρηση για την υγεία». Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες μήνυμα των διευθυντών τους εδώ.

Για όσους από εμάς εργαζόμαστε στη βιομηχανία, μπορεί εύκολα να ξεχάσουμε πόσο ουσιαστική είναι η μετρολογία και ότι αυτό που κάνουμε προστατεύει τελικά την ανθρώπινη ζωή. Η καλή μετρολογία είναι επίσης η βάση για την προστασία του κόσμου μας με τις μετρήσεις των εκπομπών ρύπων και του κλίματος, είναι ζωτικής σημασίας για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων, την αποτελεσματική λειτουργία και την παρασκευή προϊόντων, ιδίως στη φαρμακευτική βιομηχανία και την υγειονομική περίθαλψη.

Η εταιρεία Isotech, που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα, είναι περήφανη που είναι μετρολόγοι και εργάζεται στην επιστήμη της μέτρησης. Η Isotech έχει λύσεις για όλες τις ανάγκες βαθμονόμησης, από αυτές των Εθνικών Εργαστηρίων διατήρησης Εθνικών Προτύπων έως του μηχανικού της βιομηχανίας για την βαθμονόμηση αισθητήρων στο χώρο της παραγωγής. Η Isotech είναι πραγματικά η πηγή λύσεων για τον επαγγελματία της διακρίβωσης - βαθμονόμησης.

Το υλικό της εικόνας που χρησιμοποιήθηκε στο παρόν άρθρο είναι πνευματική ιδιοκτησία (copyrighted) του 2021 WMD Team.

Η εταιρεία μας εφαρμόζει την τηλεργασία για το μέρος του προσωπικού μας που η φύση της εργασίας τους το επιτρέπει. Στα γραφεία μας υπάρχει μόνο το απαραίτητο προσωπικό που τηρεί τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με τον κορωνοϊό Covid-19. Όλες οι υπηρεσίες μας και οι παραγγελίες σας εκτελούνται κανονικά. Η πιο αποτελεσματική προστασία για όλους μας είναι η υπεύθυνη στάση μας. Μένουμε Ασφαλείς #menoumeasfaleis. Περιορίζουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και ακολουθούμε τις οδηγίες των Αρμόδιων Αρχών Υγείας. "Χέρια (πλένουμε), Αποστάσεις (κρατάμε), Μάσκες (φοράμε)".