RMS - Rotronic Monitoring System

Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης σύμφωνα με τις οδηγίες GAMP5 & FDA

Το Σύστημα Παρακολούθησης RMS Rotronic είναι ένα αρθρωτό (modular) σύστημα υλικών / καταγραφικών και λογισμικού διακομιστή τεχνολογίας διαδικτύου (web based software). Παρέχει μέγιστη ευελιξία στην εγκατάσταση και εξασφαλίζει την άμεση διαθεσιμότητα των δεδομένων. Οι καταγραφείς δεδομένων καταγράφουν τις μετρήσεις από τους αισθητήρες της Rotronic ή και τρίτων κατασκευαστών και τις μεταδίδουν στην ασφαλή βάση δεδομένων. Το RMS αποθηκεύει τις πληροφορίες και τις καθιστά διαθέσιμες στους χρήστες, ανεξάρτητα από το αν έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων μέσω υπολογιστή PC, Mac, tablet ή smartphone.

Το RMS είναι ιδανικό τόσο για μεγάλα συστήματα παρακολούθησης όσο και για απλές και μικρές εφαρμογές. Η Rotronic διαθέτει τη βάση δεδομένων και την πλατφόρμα RMS σαν μια ασφαλή υπηρεσία cloud εκτός από την εγκατάσταση σε διακομιστές σε χώρο του πελάτη. Η Rotronic κατασκευάζει όλες τις μεμονωμένες συσκευές και το λογισμικό για το σύστημα παρακολούθησης RMS. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες επαγγελματικών συμβουλών, εγκατάστασης, αρχικής λειτουργίας / παραμετροποίησης και συντήρησης για το εγκατεστημένο σύστημα RMS.

Με το σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, το RMS Rotronic πληροί τις απαιτήσεις "IoT" και "M2M"

Το διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things - IoT) και η επικοινωνία μηχανή με μηχανή (machine to machine - M2M) αποτελούν βασικούς παράγοντες στις αρχές σχεδιασμού της βιομηχανίας 4.0 (Industry 4.0) που εισήχθη το 2011 στην Έκθεση του Αννόβερου στη Γερμανία. Η αρχή σχεδιασμού της βιομηχανίας 4.0 είναι η διαλειτουργικότητα, όπου οι αισθητήρες, οι συσκευές, οι μηχανές και οι άνθρωποι μπορούν να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ένα οικοσύστημα IoT δημιουργείται με αισθητήρες, οι οποίοι μεταδίδουν τα δεδομένα μέσω μιας πύλης στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα αποθηκεύονται στο Cloud (σε κάποιο κέντρο δεδομένων που βρίσκεται κάπου). Με χρήση λογισμικού, τα δεδομένα αναλύονται και πάλι μέσω του διαδικτύου, και τα αποτελέσματα των δεδομένων που έχουν αναλυθεί μπορούν να αποστέλλονται σε απομακρυσμένες συσκευές.

Αυτό οδηγεί σε μια άλλη αρχή σχεδιασμού η οποία είναι η αποκεντρωμένη λήψη αποφάσεων. Από τις απομακρυσμένες συσκευές και τα στοιχεία ανάλυσης, μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και οι εντολές μπορούν να σταλούν, και πάλι μέσω διαδικτύου, στις συσκευές IoT. Οι απομακρυσμένες συσκευές επιτρέπουν μια τρίτη αρχή σχεδιασμού: της τεχνικής βοήθειας. Έτσι υπηρεσίες μπορούν να πραγματοποιηθούν / δρομολογηθούν απευθείας από τα αποτελέσματα των συσκευών μέτρησης.

RMS: Σαν υπηρεσία Cloud ή για εγκατάσταση σε διακομιστές σε χώρο του πελάτη

   μεγέθυνση εικόνας σε νέο παράθυρο

Όλες οι μονάδες του συστήματος RMS διαθέτουν διασύνδεση LAN ή ασύρματη. Συνδέονται μεταξύ τους σε δίκτυο Ethernet ή στέλνουν τα δεδομένα τους στο κέντρο δεδομένων μέσω της πύλης (gateway). Με αυτό τον τρόπο κάθε μονάδα μεταδίδει τα δεδομένα της στη βάση δεδομένων του RMS. Επομένως, πρέπει να διασφαλιστεί μέσω συνδέσεων δικτύου ότι οι μονάδες του RMS μπορούν να επικοινωνήσουν με τον διακομιστή (server) που εκτελεί το λογισμικό RMS.

Η Rotronic μπορεί να σας προσφέρει το προϊόν RMS είτε σαν λογισμικό διακομιστή για όσους ήδη διαθέτουν υποδομή πληροφορικής data center στις εγκαταστάσεις τους, είτε σαν υπηρεσία cloud για εκείνους όπου δεν έχουν υποδομή πληροφορικής, είτε σαν αποκλειστικό λογισμικό cloud για μια επικυρωμένη λύση cloud για εγκατάσταση σε private cloud. Καλέστε μας για να μιλήσετε με έναν εξειδικευμένο μηχανικό μας, πάνω στα προϊόντα της Rotronic και την λύση RMS, ώστε να σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας.Ροή δεδομένων

Μορφοτροπείς εισόδου

Αισθητήρες της Rotronic ή άλλοι μορφοτροπείς εισόδου, όπως κάμερες ή αισθητήρες τρίτων κατασκευαστών, μπορούν να συνδεθούν με τους καταγραφείς δεδομένων του συστήματος RMS. Με αυτόν τον τρόπο το RMS παρακολουθεί μια ποικιλία παραμέτρων όπως υγρασία, θερμοκρασία, σημείο δρόσου, επαφές ανοίγματος πόρτας, σωματίδια και πολλές άλλες που μπορεί να ενδιαφέρουν την συγκεκριμένη εφαρμογή του πελάτη.


Καταγραφικά

Τα καταγραφικά δεδομένων του συστήματος RMS αποθηκεύουν τις μετρήσεις των παραμέτρων και τα αποστέλλουν στη βάση δεδομένων του RMS. Σε περίπτωση απώλειας σύνδεσης με την βάση δεδομένων, τα καταγραφικά αποθηκεύουν τα δεδομένα στην εσωτερική τους μνήμη για να προστατεύσουν την ακεραιότητα / πληρότητα των δεδομένων και θα στείλουν τα δεδομένα όταν η σύνδεση αποκατασταθεί.


Λογισμικό / Βάση δεδομένων

Η βάση δεδομένων καλύπτει το πλήρες σύστημα παρακολούθησης. Περιέχει όλες τις μετρηθείσες τιμές για το σύστημα και αποθηκεύει τις ενέργειες. Το λογισμικό διακομιστή ειδοποιεί τους σχετικούς χρήστες και διαχειρίζεται τα δικαιώματα πρόσβασης των χρηστών.


Διεπαφή χρήστη

Η βάση δεδομένων μπορεί να προσπελασθεί από smartphones, tablet και από όλους τους υπολογιστές με την χρήση ενός πρόγραμματος περιήγησης ιστού (web browser). Η οπτικοποίηση των δεδομένων και οι ειδοποιήσεις για συμβάντα είναι επομένως διαθέσιμα από όπου και εαν βρισκόμαστε στον κόσμο και σε όλες τις πλατφόρμες (υπολογιστών / λειτουργικών συστημάτων). Η διασύνδεση άλλων αυτόματων ενεργειών / εξόδων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και η ενσωμάτωση με λογισμικά τρίτων κατασκευαστών είναι εφικτή.


Λογισμικό παρακολούθησης RMS

Το λογισμικό RMS Server πληροί τις απαιτήσεις για παρακολούθηση με την χρήση διακομιστή (server). Το λογισμικό συνδέεται με μια βάση δεδομένων που αποθηκεύει όλες τις μετρηθείσες τιμές και τις ενέργειες του συστήματος. Στα δεδομένα μπορείτε να έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω όλων των κοινών πλατφορμών, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη σύνδεση του χρήστη στο διαδίκτυο.

Ιστορικό δεδομένων: Η βάση δεδομένων επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα ανά πάσα στιγμή, εξασφαλίζοντας έτσι την ανιχνευσιμότητα σύμφωνα με FDA και GMP. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δημιουργία αναφορών PDF γρήγορα και εύκολα.

Συμβατότητα: Ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή το υλικό, το λογισμικό μπορεί να λειτουργεί σε όλα τα συστήματα με ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Επομένως, ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό από όλες τις συσκευές.

Ειδοποιήσεις: Είτε με φωνητική κλήση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, SMS είτε με χρήση ενός ρελέ συναγερμού, το RMS προσφέρει σαφείς συναγερμούς / ειδοποιήσεις και καταγράφει όλα τα συμβάντα, όπως μηνύματα σφάλματος, προειδοποιήσεις ή μηνύματα συστήματος στη βάση δεδομένων.

Επικύρωση (validation): Το λογισμικό RMS Server επιτρέπει την επικύρωση (validation) με το πάτημα ενός κουμπιού. Το σύστημα ελέγχει αυτόματα την ακεραιόητα των δεδομένων με χρήση αυτόματων δοκιμών, θέτει όλες τις μονάδες εισόδου στις διάφορες δυνατές καταστάσεις και ελέγχει τους συναγερμούς που πρόκειται να ενεργοποιηθούν. Το λογισμικό παράγει στη συνέχεια μια αναφορά επικύρωσης (validation report) για το πλήρες σύστημα.

Εύκολη διαχείριση χρηστών: Η ευφυής λειτουργία διαχείρισης χρηστών καθιστά δυνατή την εκχώρηση διαφορετικών δικαιωμάτων σε κάθε χρήστη βάσει ομάδων δεδομένων. Για παράδειγμα, ο ίδιος χρήστης μπορεί να έχει μόνο δικαιώματα ανάγνωσης στην ομάδα δεδομένων Α, ενώ έχει δικαιώματα εγγραφής στην ομάδα δεδομένων Β.

Δυνατότητες: Εμφανίζει όλες τις μετρούμενες παραμέτρους γραφικά και αριθμητικά. Επιτρέπει τη διαλογή και το φιλτράρισμα όλων των μεταβλητών εισόδου που είναι διαθέσιμες στο σύστημα. Οπτικοποιεί ποια μεταβλητή μετράται σε ποιό χώρο και την κατάστασή της. Προσφέρει στον κάθε χρήστη τη δυνατότητα να εμφανίσει τις πιο σημαντικές παραμέτρους για αυτόν σε μία προβολή (dashboard). Οι συναγερμοί, οι προειδοποιήσεις και τα μηνύματα συστήματος εμφανίζονται καθαρά και μπορούν να αναγνωριστούν άμεσα. Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει αναφορές PDF, να βαθμονομήσει / ρυθμίσει τα σημεία μέτρησης και να διαχειριστεί το πλήρες σύστημα. Δυνατότητα δημιουργίας αναφορών PDF με γράφημα και στατιστικά στοιχεία. Συμμορφώνεται με GMP/GLP/GDP, FDA 21 CFR Μέρος 11.


Ασφάλεια δεδομένων / Ακεραιότητα δεδομένων / Συμμόρφωση με FDA

Ασφάλεια δεδομένων: Ασφάλεια δεδομένων, ακεραιότητα δεδομένων, διαθεσιμότητα δεδομένων: Αυτοί οι τρεις όροι διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στα συστήματα παρακολούθησης. Το RMS βαθμολογείται υψηλά σε όλα αυτά τα πεδία. Η ασφάλεια δεδομένων σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω κρυπτογράφησης κατά τη μεταφορά των δεδομένων και κατά την αποθήκευση τους.

Το σύστημα παρακολούθησης παρέχει κρυπτογράφηση των δεδομένων κατά τη μεταφορά. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν μπορούν ούτε να αξιοποιηθούν ούτε να υποβληθούν σε χειρισμούς / παραποιήσεις από τις λεγόμενες επιθέσεις επανάληψης (retry attacks). Η ασφάλεια της αποθηκευμένης βάσης δεδομένων στο RMS εξασφαλίζεται από τη δομή του συστήματος πληροφορικής. Το Rotronic Cloud προστατεύεται από πιστοποιημένα κέντρα δεδομένων IT. Εάν η βάση δεδομένων βρίσκεται στο κέντρο εξυπηρετητών του πελάτη, ο πελάτης ορίζει την υποδομή ασφαλείας. Η Rotronic μπορεί να προσφέρει υποστήριξη IT.

Απαιτήσεις FDA/GMP: Οι ρυθμιστικές αρχές στη βιομηχανία φαρμάκων και τροφίμων απαιτούν να καταγράφονται όλα τα σχετικά γεγονότα, ώστε να είναι ιχνηλάσιμα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ηλεκτρονικής σήμανσης όλων των μετρήσεων βαθμονόμησης και των διαδικασιών επαλήθευσης. Η λεγόμενη "ηλεκτρονική καταγραφή" (electronic recording) απαιτεί μοναδιαία ταυτοποίηση των πιστοποιητικών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε πιστοποιητικό βαθμονόμησης με σφραγίδα ημερομηνίας και επιθεώρησης πρέπει να είναι ιχνηλάσιμο έτσι ώστε να μπορεί να επαληθευτεί η αλυσίδα βαθμονόμησης.

Όταν τίθεται σε λειτουργία ένα σύστημα παρακολούθησης, βαθμονομείται (calibrated) και επικυρώνεται (validated). Με αυτόν τον τρόπο ο διαχειριστής του συτήματος διαβεβαιώνει το τμήμα ποιότητάς του ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά. Κατά τη διάρκεια επόμενων επεμβάσεων, όλες οι σχετικές αλλαγές πρέπει να καταγράφονται πλήρως. Η διαδρομή ελέγχου (audit trail) εγγυάται την καταγραφή όλων των αλλαγών στο σύστημα, όπως, για παράδειγμα, η αλλαγή στους αισθητήρες μέτρησης, οι δραστηριότητες των χρηστών, η αλλαγή της μπαταρίας σε συσκευές / αισθητήρες. Αυτό με τη σειρά του εξασφαλίζει ότι όλα τα συμβάντα μπορούν να παρακολουθούνται και να ανιχνεύονται ακόμα και σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ακεραιότητα δεδομένων: Η διασφάλιση της ακεραιότητας των δεδομένων σημαίνει εγγύηση της ασφαλούς μετάδοσης και αποθήκευσης. Μια μετρούμενη τιμή δεν πρέπει να αλλάζει κατά τη διάρκεια της μετάδοσης εξαιτίας διακοπών. Επομένως, η μετάδοση και η αποθήκευση δεδομένων πρέπει να είναι ασφαλή από αλλοίωση. Αυτό επιτυγχάνεται με τα αθροίσματα ελέγχου CRC και την ενδιάμεση αποθήκευση κατά τη μεταφορά των δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό, αναγνωρίζεται η ελαττωματική επικοινωνία δεδομένων και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη προσωρινής αποθήκευσης των καταγραφικών αποστέλλονται ξανά μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάδοση σωστά. Όλα τα δεδομένα στο RMS αποστέλλονται με τα αθροίσματα ελέγχου CRC και επιβεβαιώνονται από τον παραλήπτη μετά την παραλαβή τους. Επομένως, αποκλείεται η λανθασμένη μετάδοση δεδομένων. Σε περίπτωση που τα δεδομένα δεν φθάσουν στον παραλήπτη, αποθηκεύονται ενδιάμεσα από το καταγραφικό και μπορούν στη συνέχεια να μεταδοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο κατά την αποκατάσταση της σύνδεσης επικοινωνίας.

Διαθεσιμότητα δεδομένων: Χάρη στην αρχιτεκτονική βάσης δεδομένων σε διακομιστή και λογισμικού που εκτελείται σε διακομιστή, η πολύ υψηλή διαθεσιμότητα των δεδομένων εφαρμόζεται ήδη στη βασική ιδέα υλοποίησης του συστήματος Rotronic RMS. Τα δεδομένα μπορούν να προβληθούν χωρίς προβλήματα από οπουδήποτε στον κόσμο με όλες τις συμβατικές συσκευές. Η ασφάλεια διασφαλίζεται από τη χρήση δικαιώματων χρήστη και έλεγχο της ταυτότητας του χρήστη.

Επιστροφή στον κατάλογο: Προϊόντα Rotronic | Αντιπροσωπείες

Επιλέγω Rotronic RMS για αξιοπιστία μετρήσεων & έγκαιρη ειδοποίηση συμβάντων