ΠΡΟΪΟΝΤΑ Electrex

όργανα και λογισμικό για τη μέτρηση, διαχείριση & έλεγχο της ενέργειας

Electrex

Από το 1993 η Electrex σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται, όργανα και λογισμικό για τη μέτρηση, διαχείριση & έλεγχο της ενέργειας. Όλα τα προϊόντα της κατασκευάζονται στην Ιταλία. Οι λύσεις της χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές που απαιτούν ενεργειακή απόδοση καθώς και σε εφαρμογές ενεργειακού αυτοματισμού, στην βιομηχανία, σε κτίρια εμπορικά, ιδιωτικά και δημόσια και σε εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επιτρέποντας έτσι την ταχεία απόδοση της επένδυσης.

Η Electrex, σαν μία από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν σε αυτούς τους τομείς, έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μια σημαντική εμπειρία και τις ικανότητες που λίγες άλλες εταιρείες μπορεί να ισχυριστούν ότι έχουν. Με πάνω από το 40% του προσωπικού της να ασχολείται με την Έρευνα και την Ανάπτυξη προϊόντων, αποδεικνύει την ισχυρή της δέσμευση για την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση, προκειμένου να προβλεφθούν οι ανάγκες των πελατών της.

Η Electrex παρακολουθεί τα προϊόντα της από το σχεδιασμό μέχρι την εξυπηρέτηση και υποστήριξη μετά την πώληση, καθιστώντας την μια ευέλικτη και δυναμική εταιρεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Electrex εξακολουθεί να προτιμάται όλο και περισσότερο από τοπικούς και διεθνείς μεγάλους πελάτες. Η Electrex είναι μάρκα (brand) της εταιρείας Akse s.r.l. και έχει την έδρα της στη Reggio Emilia της Ιταλίας.

ΝΕΟ Δείτε τα προϊόντα της Algodue για λύσεις στη μέτρηση / ανάλυση ενέργειας & ισχύος, ποιότητας ενέργειας (PQ Meters)

Δείτε τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Algodue που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για πληροφορίες σχετικά με την Algodue και τον κατάλογο προϊόντων (Αναλυτές δικτύων για τον έλεγχο και την μέτρηση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας, μετρητές ενέργειας MID, αναλυτές Ποιότητας Ισχύος Class A) επισκεφθείτε την σελίδα προϊόντων της Algodue.

Η εταιρεία μας διαθέτει τα προϊόντα της Electrex στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Electrex που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Electrex και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Electrex.

Λύσεις για μέτρηση / ανάλυση DC (συνεχούς ρεύματος)

Atto D4 DC - Μορφοτροπέας / Αναλυτής ενέργειας DC

Το ATTO D4 DC είναι ένας μορφοτροπέας - αναλυτής ενέργειας DC (συνεχούς ρεύματος), εξοπλισμένος με έναν εξαιρετικά ευέλικτο και ακριβή μικροεπεξεργαστή. Κατάλληλος για συστήματα φωτοβολταϊκών ή συστοιχιών μπαταριών. Μετράει: τάση, ρεύμα, ισχύ και ενέργεια, max και min τάση, max και min ρεύμα, μέση τιμή ρεύματος (avg). Διαθέτει είσοδο 60mV ή 100mV για σύνδεση με shunt resistor. Διαθέτει θύρα RS485. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 4 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Διατίθενται εκδόσεις: με μία ή περισσότερες ψηφιακές εισόδους, ψηφιακές εξόδους και εξόδους ρελέ. Επίσης υπάρχει η έκδοση D4 DC 3I σχεδιασμένη για να μετράει ταυτόχρονα 3 string ενός φωτοβολταϊκού πάρκου και διαθέτει τρεις 60mV ή 100mV εισόδους για σύνδεση με shunt resistor. Διατίθενται επίσης οι εκδόσεις Atto D4 DC HALL που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του Atto D4 DC, αλλά έχει σχεδιαστεί για τους μετασχηματιστές ρεύματος CTS DC Hall συνδεδεμένους μέσω ειδικών μετατροπέων, καθώς και η Atto D4 DC E-Wi που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του Atto D4 DC χωρίς εισόδους και εξόδους και επιπλέον μεταδίδει και λαμβάνει τα δεδομένα μέσω ραδιοκυμάτων, χωρίς περιορισμούς (ασύρματα) χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο E-Wi που βασίζεται στο πρότυπο ΙΕΕΕ 802.15.4. Ιταλικής κατασκευής.


Femto D4 DC - Μετρητής / Αναλυτής ενέργειας DC με οθόνη LCD

Το FEMTO D4 DC είναι ένας μετρητής - αναλυτής ενέργειας DC (συνεχούς ρεύματος) με οθόνη LCD οπίσθιου φωτισμού, εξοπλισμένος με έναν εξαιρετικά ευέλικτο και ακριβή μικροεπεξεργαστή. Κατάλληλος για συστήματα φωτοβολταϊκών ή συστοιχιών μπαταριών. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 4 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Τα Femto D4 DC έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, παραλλαγές εκδόσεων και μετρούν ότι και τα Atto D4 DC με την επιπρόσθετη ευκολία της ενσωματωμένης οθόνης LCD. Η οθόνη LCD είναι τύπου dot matrix με οπίσθιο φωτισμό LED και ρυθμιζόμενη αντίθεση, επιτρέποντας την ταυτόχρονη ανάγνωση 2 παραμέτρων και των σύμβόλων τους με υψηλής ορατότητας ψηφία. Τα 3 πλήκτρα που διαθέτει κάνουν το όργανο απλό και εύκολο στην χρήση του, ενώ η οθόνη που εμφανίζεται κατά την ενεργοποίηση της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη. Ιταλικής κατασκευής.


Femto 4Hall RJ45 D6 DC - Μετρητής / Αναλυτής ενέργειας DC με οθόνη FSTN & θύρα Ethernet

Το FEMTO 4HALL RJ45 D6 DC είναι ένας μετρητής - αναλυτής ενέργειας DC (συνεχούς ρεύματος) με θύρα Ethernet RJ45 και 4 εισόδους κατάλληλες για σύνδεση με τους διαιρούμενους μετασχηματιστές ρεύματος split CT CTS DC Hall (δεν περιλαμβάνονται). Διαθέτει οθόνη FSTN με δυνατότητα γραφικών παραστάσεων. Μετράει: τάση, ρεύμα, ισχύ, ενέργεια, min και max τάση, max ρεύμα. Aνάγνωση των εσωτερικών καταχωρητών μέσω της θύρα RJ45 χρησιμοποιώντας πρωτόκολλο Modbus / TCP. Βιομηχανική μνήμη για την καταγραφή του προφίλ του φορτίου και της ενέργειας που καταναλώνεται / παράγεται. Διαθέτει WEB και FTP διακομιστή. Πρόσθετες λειτουργίες ενεργοποιούνται μέσω εισαγωγής κωδικού PUK. Firmware Update εξ αποστάσεως. Συνδεσιμότητα NFC. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 6 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Ιταλικής κατασκευής.


Λύσεις για μέτρηση / ανάλυση AC (εναλλασσόμενου ρεύματος)

Atto D4 - Μορφοτροπέας / Αναλυτής ενέργειας AC

Το ATTO D4 είναι ένας μορφοτροπέας - αναλυτής ενέργειας AC (εναλλασσόμενου ρεύματος), εξοπλισμένος με έναν εξαιρετικά ευέλικτο και ακριβή μικροεπεξεργαστή. Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές ανάλυσης των ηλεκτρικών παραμέτρων και παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό, τριτογενή και βιομηχανικό τομέα. Μετράει πάνω από 60 παραμέτρους: τάση, ρεύμα, συχνότητα, max και min τάση, max ρεύμα, μέση τιμή ρεύματος (avg thermal current), συντελεστή ισχύος, THD-U και THD-I αρμονική παραμόρφωση, μέγιστη ισχύ, άεργο ισχύ, ενεργό ισχύ, φαινόμενη ισχύ, ενεργό ενέργεια, άεργο ενέργεια, κ.α. Ακρίβεια κλάσης 1 στην ενεργό ενέργεια και κλάσης 2 για την άεργο ενέργεια (EN62053-21). Υπάρχουν εκδόσεις για μέτρηση μονοφασικών, διφασικών, τριφασικών δικτύων. Διαθέτει θύρα RS485. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 4 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Διατίθενται εκδόσεις: με μία ή περισσότερες ψηφιακές εισόδους, ψηφιακές εξόδους και εξόδους ρελέ. Επίσης υπάρχει η έκδοση Atto D4 E-Wi που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά του Atto D4 χωρίς εισόδους και εξόδους και επιπλέον μεταδίδει και λαμβάνει τα δεδομένα μέσω ραδιοκυμάτων, χωρίς περιορισμούς (ασύρματα) χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο E-Wi που βασίζεται στο πρότυπο ΙΕΕΕ 802.15.4. Ιταλικής κατασκευής.


Femto D4 - Μετρητής / Αναλυτής ενέργειας AC με οθόνη LCD

Το FEMTO D4 είναι ένας μετρητής - αναλυτής ενέργειας AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) με οθόνη LCD οπίσθιου φωτισμού, εξοπλισμένος με έναν εξαιρετικά ευέλικτο και ακριβή μικροεπεξεργαστή. Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές ανάλυσης των ηλεκτρικών παραμέτρων και παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό, τριτογενή και βιομηχανικό τομέα. Μετράει πάνω από 60 παραμέτρους. Υπάρχουν εκδόσεις για μέτρηση μονοφασικών, διφασικών, τριφασικών δικτύων. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 4 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Τα Femto D4 έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, παραλλαγές εκδόσεων και μετρούν ότι και τα Atto D4 με την επιπρόσθετη ευκολία της ενσωματωμένης οθόνης LCD. Η οθόνη LCD είναι τύπου dot matrix με οπίσθιο φωτισμό LED και ρυθμιζόμενη αντίθεση, επιτρέποντας την ταυτόχρονη ανάγνωση 2 παραμέτρων και των σύμβόλων τους με υψηλής ορατότητας ψηφία. Τα 3 πλήκτρα που διαθέτει κάνουν το όργανο απλό και εύκολο στην χρήση του, ενώ η οθόνη που εμφανίζεται κατά την ενεργοποίηση της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί από τον χρήστη. Επίσης υπάρχει η έκδοση D4 3I σχεδιασμένη για να μετράει ταυτόχρονα 3 μονοφασικά φορτία. Ιταλικής κατασκευής.


Kilo Net 96 - Αναλυτής ενέργειας & Διαχειριστής δεδομένων AC

Το Kilo Net 96 είναι ένας Αναλυτής ενέργειας & Διαχειριστής δεδομένων AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) με μικροεπεξεργαστή (Dual Core Cortex-M4) για συνεχή παρακολούθηση (π.χ κατάλληλος για Διαχείριση Ενέργειας κατά ISO 50001). Η υψηλή κλάση ακρίβειας 0.5 S, για την ενεργό ενέργεια, σύμφωνα με το ΕΝ 62053-22 και η μέτρηση μεμονωμένων αρμονικών έως 51° βαθμού επιτυγχάνονται με συνεχή δειγματοληψία πολύ υψηλής ανάλυσης των κυματομορφών των τάσεων και των ρευμάτων, εξασφαλίζοντας έτσι τη μέγιστη ακρίβεια ακόμα και εάν υπάρχουν ταχέως μεταβαλλόμενα φορτία στο χρόνο (πχ. συγκόλληση σημείου). Μετράει πάνω από 60 παραμέτρους. Όλες οι εκδόσεις των οργάνων Kilo είναι συμβατές με το πρότυπο EN 50470-1 και 50.470-3 όπως απαιτείται για την απόκτηση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (White Certificates). Διαθέτει FSTN οθόνη γραφικών και ενσωματωμένο Web Server με πολλές δυνατότητες παρουσίασης των μετρήσεων. Περιλαμβάνει επίσης τις λειτουργίες που σχετίζονται με τα πρότυπα EN 50160 (peaks, dips, interruptions, harmonics) και EN 61000-4-30 για την κατηγορία S με γραφική αναπαράσταση της εκδήλωσης του συμβάντος, πίνακα και χρονοδιάγραμμα των συμβάντων, έναρξη δειγματοληψίας μέτρησης με δυνατότητα επιλογής παραμέτρου και προγραμματιζόμενη διάρκεια. Παίζει τον ρόλο γέφυρας δικτύου (network bridge) μεταξύ της θύρας RJ45 και της θύρας RS485 για επικοινωνία μέσω Modbus με άλλες συσκευές Electrex συνδεδεμένες στο υποδίκτυό του. Ιταλικής κατασκευής.


Giga Box net Web - Φορητός Μετρητής / Αναλυτής Ενέργειας & Ποιότητας AC

Το Giga Box net Web είναι ένας Φορητός Μετρητής / Αναλυτής Ενέργειας & Ποιότητας AC (εναλλασσόμενου ρεύματος) για την προσωρινή παρακολούθηση της ηλεκτρικής ενέργειας (ποιότητα και ποσότητα) με την δυνατότητα, προσθέτοντας άλλες εξωτερικές συσκευές Electrex (μέσω RS485 και της θύρας ExpBus), για την συγχρονισμένη παρακολούθηση (ίδιο ρολόι αναφοράς) άλλων παραμέτρων ενέργειας (όπως αέριο, νερό, ατμός, κλπ), περιβαλλοντικών παραμέτρων (θερμοκρασία, υγρασία, φωτεινότητα, CO2, κλπ) και άλλων παραμέτρων της παραγωγικής διαδικασίας. Σχεδιασμένο για εκείνους που θέλουν να κάνουν μια σύντομη ανάλυση της ενεργειακής κατάστασης στον βιομηχανικό, εμπορικό, δημόσιο τομέα (τόσο για την κατανάλωση όσο και την παραγωγή). Μετράει πανω από 60 παραμέτρους και ανάμεσα στα κύρια χαρακτηριστικά και λειτουργίες περιλαμβάνει: μέτρηση των ηλεκτρικών παραμέτρων, αποθήκευση των δεδομένων των καμπυλών φορτίου / κατανάλωσης / παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, την αποθήκευση γεγονότων όπως max και min τιμών, dips, swells, peaks, διακοπές και την ταξινόμηση τους σύμφωνα με τον πίνακα Unipede, τη δυνατότητα πραγματοποίησης καταγραφών μέτρησης με προγραμματιζόμενες παραμέτρους (π.χ. αρμονικές) και χρόνο δειγματοληψίας. Κάνει ανάλυση αρμονικών κατά EN 61000-4-30. Στο σετ περιλαμβάνεται επίσης το λογισμικό Energy Brain 4 PH PostgreSQL στο οποίο, εκτός από τις λειτουργίες του εσωτερικού web server, που έχουν ήδη προ-ενεργοποιηθεί, απλοποιεί τις δύο λειτουργίες της διαμόρφωσης / λήψης δεδομένων και της ανάλυσης των μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο και των ιστορικών τάσεων (historical trends) σε μορφή γραφημάτων και πινάκων. Η σύνδεση με τον υπολογιστή μπορεί να γίνει είτε τοπικά μέσω καλωδίου Ethernet ή εξ αποστάσεως μέσω του Διαδικτύου (με την χρήση του UPS Router Giga Box). Διατίθεται η έκδοση Giga PQ Box net Web (με εισόδους ρεύματος για CTs και αμπεροτσιμπίδες ../1A ή ../5A) και η Giga F PQ Box net Web (με εισόδους ρεύματος για Electrex Flexible CTs με έξοδο σε mV). Ιταλικής κατασκευής.


Αξεσουάρ, πύλες διασύνδεσης, λοιπός εξοπλισμός

Yocto Net D6 Web - Πύλη δικτύου (Gateway)

Το YOCTO NET D6 WEB είναι μια πύλη δικτύου & συσκευή ενεργειακής αυτοματοποίησης. Σας επιτρέπει να συνδέεστε ταυτόχρονα, από διαφορετικές τοποθεσίες, μέσω Ethernet στις συνδεδεμένες συσκευές Electrex που αποτελούν δίκτυο μέσω της θύρας RS485 ή ExpBus. Χρησιμεύει επίσης ως Modbus TCP/IP, WEB και FTP διακομιστής. Περιλαμβάνει τη λειτουργία της καταγραφής των δεδομένων για τις μετρήσεις που συλλέγονται από τις συσκευές Electrex που συνδέονται σε ένα υπο-δίκτυο RS485. Οι εκδόσεις Yocto Net Wi-Fi D6 Web και Yocto Net Web Wi-Fi EDA D6 σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε ένα υπάρχον δίκτυο Wi-Fi και να ελέγξετε τη συσκευή από οποιαδήποτε άλλη συσκευή, μέρος του ίδιου δικτύου, με ένα πρόγραμμα περιήγησης (PC, smartphone, tablet, κλπ). Ο ενσωματωμένο Web Server, συμπεριλαμβάνει επιλογή αναβάθμισης Web: πρότυπες ιστοσελίδες για τη προβολή των μετρήσεων σε πραγματικό χρόνο. Άλλες λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της αναβάθμισης του firmware (με εισαγωγή PUK). Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 6 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 230-240 Vac (άλλη τάση ac ή dc κατόπιν ζήτησης). Ιταλικής κατασκευής.


Yocto I-O D4 - Πολυλειτουργική συσκευή Εισόδων-Εξόδων

Το YOCTO I-O D4 είναι μια πολυλειτουργική συσκευή Εισόδων-Εξόδων με ενσωματωμένη μνήμη και ρολόι για σύνδεση σε RS485 δίκτυα. Είναι σχεδιασμένο για να αποθηκεύει / καταγράφει ηλεκτρικά και μη ηλεκτρικά δεδομένα παραμέτρων που ανιχνεύονται από μετρητές και αισθητήρες, για να διαχειρίζεται τους σχετικούς συναγερμούς και να ελέγχεται εξ αποστάσεως μέσω της σειριακής γραμμής RS48 και των εντολών Modbus. Διατίθεται σε διάφορους τύπους με αναλογικές εισόδους, ψηφιακές εισόδους, ψηφιακές εξόδους και εξόδους ρελέ. Κατάλληλο για ράγα DIN, μέγεθος 4 στοιχείων DIN. Τροφοδοσία 8...32Vac/12...45Vdc. Ιταλικής κατασκευής.


Shunt resistor - Παράλληλη αντίσταση

Τα shunt της Electrex είναι ιδανικά για χρήση με τους αναλυτές ενέργειας DC (συνεχούς ρεύματος) όπως τα Atto D4 DC και Femto D4 DC, με 60mV πτώση τάσης, 0.5% κλάση ακρίβειας, είναι διαθέσιμα σε εκδόσεις των 10Α και 25Α με μονωτική πλαστική βάση, και σε 50Α και 100Α χωρίς την πλαστική βάση. Όλα τα μοντέλα είναι συμβατά με το πρότυπο DIN43703. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής μοντέλων από 1Α ... 15.000A και με 100mV πτώση τάσης κατόπιν παραγγελίας. Ιταλικής κατασκευής.


Power quality current transformers - Μετασχηματιστές ρεύματος

Διατίθεται μεγάλη ποικιλία εξωτερικών μετασχηματιστών ρεύματος συμβατών με τις συσκευές της Electrex. Mini Series CT: διαιρούμενοι μετασχηματιστές ρεύματος για τη μέτρηση φορτίων AC ή DC, μικρού μεγέθους, είναι εξοπλισμένοι με ένα, χωρίς βίδες σύστημα τοποθέτησης snap-on. Από 100 έως 500Α με ένα 1Α δευτερεύων. Split Core: διαιρούμενοι μετασχηματιστές ρεύματος με πατενταρισμένο σύστημα Fast snap-on. Ακρίβεια 1%. Από 100 έως 2500A με ένα 5Α δευτερεύων. ECT TA: μετασχηματιστής ρεύματος έως 100A με πλαστικό περίβλημα, διαμέτρου 13 mm. ECT CTS: έως 200A. Flexible CTs: με έξοδο σε mV.


Energy Brain - Λογισμικό

Διατίθεται το Energy Brain Cloud, λογισμικό για την προβολή και διαχείριση μέσω ενός web browser (σε μια ποικιλία συσκευών όπως υπολογιστές, ταμπλέτες και smartphones) των δεδομένων, των μετρήσεων, των στιγμιαίων και ιστορικών γραφημάτων που αποκτήθηκαν από συσκευές Electrex. Επίσης υπάρχει έκδοση του λογισμικού Energy Brain για εγκατάσταση σε υπολογιστή με βάση PostgreSQL καθώς και η έκδοση Energy Brain configurator για τη διαμόρφωση και απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο μόνο των μετρήσεων μιάς συσκευής Electrex συνδεδεμένης σε τοπικό ή απομακρυσμένο δίκτυο, με όλες τις άλλες διαθέσιμες επιλογές του Energy Brain να είναι ανενεργές (π.χ. γραφικές παραστάσεις).


Ρωτήστε μας για λύσεις μέτρησης / ανάλυσης / διαχείρισης ενέργειας & ποιότητας ισχύος