ΠΡΟΪΟΝΤΑ Sierra Instruments

Όργανα μέτρησης και Διακριβωτές ροής μάζας

Sierra Instruments

Η Sierra έχει μια πλούσια παράδοση καινοτομίας που ξεπερνά τα 40 χρόνια. Η ανάπτυξη ενός βιομηχανικού τύπου αισθητήρα ροής θερμικής μάζας εντός μεταλλικού κελύφους (metal-sheathed thermal mass flow sensor) στις αρχές της δεκαετίας του 80 ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα της Sierra. Πολλές επιτυχημένες καινοτομίες ακολούθησαν, αλλά το 1999 η Sierra παρουσίασε μια σημαντική καινοτομία με την εισαγωγή του κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αισθητήρα ταχύτητας μάζας DrySense™ χωρίς ολίσθηση (no-drift DrySense™ mass velocity sensor). Άλλες καινοτομίες ήταν ο πρώτος αισθητήρας πολυμεταβλητής ροής δίνης μάζας (multivariable mass vortex flow sensor) στον κόσμο και οι προόδοι στους αισθητήρες τριχοειδών θερμικών ροών (capillary thermal flow sensors) και στόν σχεδιασμό ηλεκτρομαγνητικών βαλβίδων ελέγχου.

Η Sierra διαθέτει περισσότερα από 30 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα στα προϊόντα της. Η Εύρευνα και Ανάπτυξη (R&D) επικεντρώνεται στη βελτίωση των αισθητήρων και σε εξαιρετικά βελτιωμένο firmware και λογισμικό που εφαρμόζει ειδικούς αλγόριθμους για βελτιωμένη ακρίβεια στην μέτρηση της ροής μάζας.

Η εταιρεία μας έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της Sierra Instruments στην Ελλάδα

Παραθέτουμε παρακάτω μερικά από τα προϊόντα / λύσεις της εταιρείας Sierra Instruments που μπορούμε να σας προμηθεύσουμε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Sierra Instruments και τον πλήρη κατάλογο προϊόντων της επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Sierra Instruments.

Μετρητές ροής αερίων και ελεγκτές

SmartTrak 100 - Μετρητής ροής αερίων & ελεγκτής

Για ερευνητές εργαστηρίων και συνθέτες συστημάτων (systems integrators/OEM), ο κορυφαίος ελεγκτής ροής θερμικής μάζας SmartTrak της Sierra είναι ένα πραγματικό ψηφιακό MFC πολλαπλών αερίων που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ομαλό, σταθερό, ακριβή και επαναληπτικό έλεγχο της ροής μάζας του αερίου ώστε να μπορείτε να βασίζεστε σε αυτόν. Μη επηρεαζόμενος από τις ανάντη θερμοκρασίες του αερίου και τις διακυμάνσεις της πίεσης, ο έλεγχος της ροής μάζας του αερίου είναι άμεσος και μονοσήμαντος.

Διαθέσιμο σε οποιοδήποτε εύρος ροής που καθορίζετε μέχρι τα 1000 slpm και υψηλότερα κατόπιν αιτήσεως, το SmartTrak έχει πιστοποίηση κατά CE, διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, βιομηχανικά αδιάβροχα περιβλήματα, πιέσεις και θερμοκρασίες λειτουργίας καθώς και σε ειδικές βιομηχανικές μορφές.

Με την μονάδα χειρισμού με οθόνη που διαθέτει μπορείτε να δείτε και να αλλάξτε κάθε πτυχή του SmartTrak οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού. Απλά επιλέξτε ένα αέριο από το μενού και είναι έτοιμο για λειτουργία χωρίς να χάσει οποιαδήποτε ακρίβεια. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις μονάδες, το εύρος ροής και να ορίσετε ανεξάρτητα για κάθε αέριο, το μηδέν, το span και την πλήρη κλίμακα.


QuadraTherm 640i - Μετρητής ροής μάζας αέρα / αερίου θερμικής εισαγωγής

Το QuadraTherm 640i είναι ο ακριβέστερος μετρητής θερμικής μάζας τύπου εισαγωγής (insertion-probe) για τη μέτρηση της ροής μάζας αέρα / αερίου στην αγορά σήμερα, επιτυγχάνοντας ακρίβεια ροής μάζας αερίου, +/- 0.75% της ένδειξης άνω του 50% της κλίμακας. Ο μετρητής ροής μάζας αέρος / αερίου QuadraTherm 640i σηματοδοτεί μια καινοτομία στην ακρίβεια της τεχνολογίας θερμικής διασποράς, επιτυγχάνοντας εξαιρετική ακρίβεια με "ακρίβεια ποσοστού ανάγνωσης", η οποία για πρώτη φορά συναγωνίζεται την ακρίβεια της τεχνολογίας Coriolis για τη μέτρηση της παροχής μάζας αερίου.

Κάθε μετρητής θερμικής ροής QuadraTherm συνοδεύεται από το λογισμικό ανάμειξης αερίων qMix(tm), το οποίο σας επιτρέπει να δημιουργείτε ειδικά μείγματα αερίων στο πεδίο για να αντισταθμίζετε τις αλλαγές στην σύνθεση του αερίου χωρίς να απαιτείται δαπανηρή αναβαθμονόμηση. Ιδανικό για τη διαχείριση των αλλαγών στη σύνθεση αερίων φλόγας στο πεδίο για εφαρμογές μέτρησης αερίων φλόγας και για άλλες εφαρμογές στις οποίες η σύνθεση του αερίου μεταβάλλεται συχνά.


Διακριβωτές ροής αερίου υψηλής ακρίβειας

CalTrak500 - Βαθμονομητής ροής αερίου ακρίβειας πρωτεύων πρότυπο (EOL)

Το CalTrak 500 της Sierra είναι ένας διακριβωτής / βαθμονομητής ροής αερίων για όλα τα αδρανή αέρια ακρίβειας πρωτεύων πρότυπο. Το 500 χρησιμοποιείται για τη διακρίβωση και την βαθμονόμηση: μετρητών ροής μάζας, ελεγκτών, μετρητών ροής μεταβλητής επιφάνειας καθώς και για την επιτόπου βαθμονόμηση ακρίβειας βιομηχανικών μετρητών ροής και ελεγκτών.

Κατασκευάζεται σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025 στο αναγνωρισμένο εργαστήριο NVLAP. Ακρίβεια έως και ±0.35% στην ανάγνωση της ροής μάζας αερίου. Φορητό με τροφοδοσία μέσω μπαταρίας. Λιγότερο ακριβό από τα πιο δημοφιλή ακρίβειας δευτερεύων πρότυπο. Το κιτ αποτελείται από μια βάση και τρείς εναλλάξιμες κυψέλες ροής. Κάθε κυψέλη ροής έχει ένα συγκεκριμένο εύρος ροής. Κάθε κυψέλη ροής αλλάζει εύκολα (χωρίς εργαλεία) μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εύκολο στη χρήση, μεγάλη οθόνη ανάγνωσης LCD και πληκτρολόγιο 23 πλήκτρων. Δημιουργεί εύκολα το πιστοποιητικό βαθμονόμησης. Χαμηλή συντήρηση. Ολόκληρο το κιτ τοποθετείται σε θήκη Pelican για ασφαλή μεταφορά.

EOL Η Sierra αποφάσισε να διακόψει την παραγωγή του CalTrak 500, με άμεση ισχύ.


Μετρητές μάζας υγρών και ογκομετρικοί μετρητές ροής

InnovaSonic 210i - Φορητός μετρητής ροής υγρών

Ο φορητός μετρητής ροής InnovaSonic 210i τεχνολογίας υπερήχων παρέχει εκτεταμένη λειτουργικότητα και φορητότητα πεδίου όταν δεν απαιτείται μόνιμη εγκατάσταση. Το 210i είναι ένα πλήρες κιτ μέτρησης υγρών με μορφοτροπείς τύπου σφιγκτήρα (clamp-on transducers) και διαθέτει μια μικρή οθόνη χειρός με φωτεινή έγχρωμη οθόνη και κουμπιά. Ενώ έχει σχεδιαστεί κυρίως για καθαρά υγρά, ο φορητός μετρητής 210i λειτουργεί επίσης αποτελεσματικά και με την συνήθη ποσότητα φυσαλίδων αέρα ή αιωρούμενων στερεών που συναντώνται στις περισσότερες βιομηχανικές εφαρμογές. Ο μεγάλης ισχύος υπερηχητικός παλμός που παράγει μαζί με την βελτιωμένη επεξεργασία ψηφιακού σήματος απαιτεί μόνο ένα σετ μορφοτροπέων (transducers) για ένα ευρύ φάσμα μεγεθών σωλήνων και υλικών όπως μέταλλο, πλαστικό και σκυρόδεμα.

Ο φορητός μετρητής 210i τροφοδοτείται από μπαταρία και είναι ιδανικός για την ακριβή μέτρηση ενός ευρέος φάσματος ροών υγρών σε σωλήνες διαμέτρου έως και 6000 mm. Συνήθεις εφαρμογές: Μετρήσεις ροής σε εγκαταστάσεις ψύξης και θέρμανσης, Μετρήσεις νερού και αποβλήτων, Ανίχνευση διαρροών σε συστήματα σωληνώσεων, Παρακολούθηση και έλεγχος συστημάτων HVAC (ψύξης και θέρμανσης), Μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμων και λαδιού, Έλεγχος άλλων ροών, Έλεγχοι ροής και χρήσης, Ανίχνευση διεπαφών, Υπεράκτιες εφαρμογές, Αυτοματοποιημένος έλεγχος διεργασιών. Εξοικονομήστε χρόνο στη μέτρηση ροής χωρίς κοπή σωλήνων ή διακοπή της λειτουργίας του προς μέτρηση συστήματος.


InnovaMass 240i - Μετρητής ροής αερίων, υγρών και ατμού (Vortex Flow Meter)

Ιδανικός για εφαρμογές κορεσμένου ή υπερθερμανθέντος ατμού, αερίων και υγρών. Μέτρηση ροής μάζα ή/και ογκομετρική μέτρηση παροχής. Μετρητής πολλών μεταβλητών για πέντε (5) μετρήσεις σε μία συμπαγή συσκευή για μεγέθη σωλήνων από DN25 έως DN200: Ροή μάζας, Ογκομετρική παροχή, Θερμοκρασία, Πίεση, Πυκνότητα υγρού. Συμπαγής, χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση για μετρητές τεχνολογίας Coriolis. Δυνατότητα εισαγωγής μετρήσεων εξωτερικής θερμοκρασίας και πίεσης μέσω εισόδου. Δυνατότητα καταγραφής δεδομένων. Μεγάλη οθόνη LCD με διεπαφή κομβίων καθώς και δυνατότητα τοποθέτησης απομακρυσμένα της μονάδας LCD. Δεν απαιτείται περιοδική αναβαθμονόμηση.


InnovaSonic 207i - Μετρητής ροής υγρών με δυνατότητα θερμιδομέτρησης

Ο μετρητής ροής InnovaSonic 207i τεχνολογίας υπερήχων είναι σχεδιασμένος, κατασκευασμένος και βαθμονομημένος από τη Sierra για τη μέτρηση της ροής υγρών και βελτιστοποιημένος για τη μέτρηση κατανάλωσης θερμικής ενέργειας (θερμιδομέτρηση). Είναι η ιδανική λύση για τη κεντρική μέτρηση θερμικών καταναλώσεων σε κτίρια ή συγκροτήματα / περιοχές αλλά και για την μέτρηση θερμικών καναλώσεων από τους τελικούς καταναλωτές (submetering) ενός συστήματος.

Ένα κρίσιμο στοιχείο σε μια οποιασδήποτε μέτρηση της ενεργειακής ροής της θερμικής ενέργειας είναι ο προσδιορισμός της ποσότητας θερμότητας που μεταφέρεται μεταξύ των κέντρων ψυχρής και θερμής ροής ενός συστήματος θέρμανσης / κλιματισμού (HVAC). Συχνά μια μικρή μόνο διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο κέντρων ροής (θερμό / ψυχρό), με μια ακριβή μέτρηση κάνει μια τεράστια διαφορά. Η Sierra βαθμονομεί ολόκληρο το σύστημα ενεργειακής ροής (μετρητής ροής και πομπούς θερμοκρασίας) ως ένα ενιαίο σύστημα για την βελτίωση της ποιότητας / ακρίβειας. Το 207i λαμβάνει υπόψη αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας καθώς και όλες τις ιδιότητες του υγρού που απαιτούνται για την ακριβή μέτρηση της ροής και κάνει εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας μεταξύ των ψυχρών και θερμών κέντρων ροής.